Храните пораждащи зависимост и други наркомании

Повечето хора имат голям проблем със контролирането на глада, теглото както и така наречените „среднощни закуски“. Разбирайки факта, че в някой храни се съдържат вещества наречени „Екзорфини“,  които действат подобно на наркотик,  ще може да подходите по-адекватно към проблема и съответно да разработите подходяща стратегия за овладяването му.

Но преди да продължа, нека да уточним кои кои е: 

Кой е „Big Food”? - не това не е голямата стъпка, това хранителния картел, които се грижи успешно за вашето отравяне, пардон хранене.

Кой е „Big Pharma”? - това е фармацевтичния картел, които се грижи за синтетичното отравяне на баба ти, дядо ти, майка ти, баща ти и ти самия!

Кои е „Big Doc”? - не зная дали това съществува като понятие (не съм проверявал), просто го измислих за целта – това е картела от лекари, които успешно ви предписват „лечение“ с химически синтезирани отрови наречени за кратко „лекарства“, произведени от Big Pharma.

Предполагам вече на доста хора (което на фона на цялата картина е много нисък процент) е известен факта, че тези три BIG Brothers + медиите разбира се, работят в пълен СИНХРОН, схемата е проста: те разчитат на невежието на масите и така: 

BIG FOOD -> BIG DOC -> BIG PHARMA(repeat)

Отивате да хапнете при BIG FOOD, не след дълго се озовавате се при BIG DOC, като в следствие от неговите специални препоръки ставате клиент на BIG PHARMA, което води до мъчително съществуване и ниско вибрационни мисли, не особено приятно. През целия този процес (които е обратим за щастие) сте бомбардирани и програмирани от щастливите андроидни усмивки на красивите герои от ТВ екрана. Да вземем примерно един сериал, в него ще видите героите да се бият и карат, ядат и пият като прасета и обикновено отварят едни малки кръгли шишенца с щастливи хапченца вътре в тях, ТОВА Е ПРОГРАМИРАНЕ! Социалния робот това и чака – щом го правят по телевизора, значи и той трябва да го прави.



Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че физически ориентираните хора, както и духовно ориентираните са мега неадекватни към цялостната картина, първите се идентифицират с тялото и практически не правят нищо за душевното си развитие, другите пък ядат бял ориз и бял хляб като си мислят, че Тор или бог Шива ще ги спасят! Да вярно е, че мислите формират реалността, но мисля, че не е благоразумно да вкарваш отровна храна в тялото си и да си мислиш, че мислите ти ще неутрализират действието на отровите, което не пречка за повечето разбира се. Сега да се върнем към темата, в която ще разгледаме някои основни пристрастяващи храни. 
Мисля, че е редно да знаете малко повече по въпроса със хранителните наркомании, нещо от което местния психолог няма да ви излекува, щото пича не го третира като зависимост, big shame. За разлика от вашето незнание за „екзорфините“, Big Food знае всичко за тях, а този които знае, контролира незнаещия, факт! В действителност те манипулират съставките така, че да стимулират апетита, като ни пристрастяват към дадени храни, а от там и към циклите на преяждане, както и последващите болестни състояния. Нещо като митичната теория с дъвките с хероин, за които умните ни родители предупреждаваха.  Знаейки кои са най-пристрастяващите храни, вие ще може да направите съзнателен избор, макар, че целта на този блог не е „да ви спасява“, нищо не ми пречи да излагам информацията сама по себе си, разбира се вие пак може да изберете да консумирате тези храни и това ще бъде валиден избор за вас самите, факт, които не искам да пренебрегвам :)


Мляко и млечни продукти

На първо място. Никоя друга храна не е проучвана за опиоидна активност (и последващата опиоидна зависимост, която се третира с лекарствени препарати от рода на Метадона, да същия с които лекуват хероинозависимите) от колкото млечните продукти като мляко сирене и кашкавал. Протеина в млечните продукти се нарича Казеин, които в организма се разгражда до по-малки пептидни връзки, които съдържат вериги от активни агенти наричани – Казоморфини. Както написах в скобите, желанието за сирене, кашкавал или каквото и да е млечно произведение, може да блокирано със същите лекарства, които се дават на хероинозависимите хора в спешните отделения. 
Ние консумираме пет пъти повече сирене, отколкото преди няколко десетилетия, често със всяко хранене през деня. Big Food знае много добре, че млякото и млечните продукти задвижва желанието на човек да консумира повече и все повече млечни продукти, което води до големи продажби. Глупаво е да разграничавате млечните продукти на конвенционални и био, това няма значение, вътре в състава на казеиновия протеин има казоморфини, единствения плюс, които притежават био продуктите е, че в тях няма химикали, антибиотици, както и говежди хормон на растежа (предшественик на рака). Хора, които се опитват да минават на режими без консумация на млечни продукти заявяват, че една от най-трудните храни за отказване е сиренето. Метода е прост: трябва да изолираме млечните продукти постепенно, не е препоръчително това да става рязко. Може да прочетете и някой наръчник за отказване от хероиновата зависимост, за да се осведомите по въпроса, пак казвам: рецепторите на които действат хероина и казоморфините са един и същи – опиоидните!
За по-пълна картина за млечните продукти може да прочетете и тази статия: За източниците на протеин с любов


Месо

Кръвта в месото съдържа албумини, хемоглобини и гама глобулини, всички тези химикали взаимодействат с опиоидните рецептори. Вероятно ви е познат и термина „Овълчих се!“, които се използва обикновено при свърхконсумация на месни продукти, повечето са изпитвали това странно състояние. Това също е храна от която не може да се откажеш толкова лесно, даже напротив – повечето хора не биха дори си представили мисълта, че могат да изкарат много без месо и местни продукти. Когато месоядци са били лекувани с лекарство, използвано за да блокира опиатните рецептори (Метадон), било отбелязано, че консумацията на шунка е намаляла с 10%, салами – 25% и риба тон с 50%. 


Пщеница и ориз

Глиадините са протеини съдържащи се пшеницата, които имат опиатна активност, които се преобразуват по време на храносмилането в глиадиноморфини (или наричани още глутеоморфини, от глутен). Пристрастяващите ефекти на пшеницата са описани много добре в книгата 'Пшеницата – маскирания убиец“, там се говори и за екзорфините, които са имитиращи морфина вещества. Ако не можете да спрете да посягате към купата с хляб, това е вероятната причина, много добре измислен химически капан. На малко по-късен етап мислите ви започват масирана атака срещу вас, започват едни мечти как се тъпчете с пици, хамбургери и прочее тестени изделия, докато не стигнете до местната баничарница и утолите наркотичния глад, помислете трезво – ТОВА РЕАЛНО ЛИ Е? 
В ориза има подобен протеин, които причинява същите опиодни ефекти. 
Повече по темата с пшеницата може да прочете в темата: Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен


Захар и мазнини

Публикации по цял свят миналата есен (2013) съобщиха за едно изследване при плъховете, които биват хранени системно с бисквити „Оreo”. В него се споменава, че поради високото съдържание на захар и транс мазнини в бисквитите, ефекта, който се наблюдава при плъховете е много сходен с този на кокаина и морфина. Всъщност проучванията и при хора показват съществуващ опиоиден ефект, особено синергетичен при смесването на захар с мазнина (примерно поничка), това също би могло да се обърне с подходящи наркотични блокери. 
Преди повече от десетилетие, учените са изследвали както се е случило, когато са дали на 3 месечно бебе разтвор от вода и захар. В стаята на бебето влизат няколко човека, но само един от тях държи чаша пълна с захаросана вода, не след дълго бебето се заглежда и задържа фокуса си единствено върху „дилъра на захар“. Това показва как още в самото начало на човешкия живот биваме пристрастявани към захарта. Виждате навсякъде бягащите малки деца как държат ВИНАГИ нещо сладко в ръцете си, не очаквайте много от тях, те са бъдещи пациенти, също като ВАС!
Друго интересно нещо е факта, че между молекулата на захарта и кокаина има доста сходства, даже някъде бях чувал, че става дума само за 2-3 въглеродни атома, но това не е вярно, разбира се пристрастяващия ефект на захарта е безспорен!
Захарта комбинирана с мазнини, може би е причината поради която шоколада е храна, която има потенциала да е силно пристрастяваща.

След като успях да ви депресирам и вече сте ми теглили няколко хубави български нашенски псувни, а аз не съм чул и всичко е отишло в общото енергоинформационно поле, нека да кажа: И така, какво може да се направи то тоя въпрос?

Като за начало избягвайте тези храни (логично), предполагам, че няма да е проблем да се консумират през определени времеви интервали, само да не се подлъжете, внимавайте, все пак си имате работа с наркотици. Другото което може да направите е умишлено да не държите млечни, местни, местни, пшеничени и захарни изделия у дома или на работното място. 

Не е чак толкова голяма болка за умиране, заменете тези храни с техни по-малко вредни аналози като бобови изделия, ядки, плодове и зеленчуци и т.нн. 

Важното е да започвате деня с храни с ниско съдържание на екзорфини, кои бяха са тия? - ми пшеничените производни примерно :) 

Всичко това няма да се получи ако хората край вас (особено близките ви) не искат да ви съдействат, както и да се съобразят с вашето мнение по въпроса, това е един от най-тъпите проблеми - невежието на близки и приятели.

Съсредоточете се върху ендорфините, които се естествен химикал, произвеждан от тялото. За да има производство на въпросния химикал, преди всичко е нужно да има отсъствие на стрес. 
Слушайте подходяща лека музика, медитирайте (сами, а не колективно с други андроиди). Спортувайте умерено, смейте те без причина – майната му соца!

Виждате ли колко инфантилна/рудиментална  изглежда следната ситуация: 

Майка със свръх тегло и засукан мустак, причинен от хормонален дисбаланс, която всеки ден консумира мазен салам, сирене, мляко, качамак, по 1-2 хляба и кило свински котлети, докато пие алкохол и пуши цигари (като не броим 5-6 кафета „нова Бразилия“). Та тази същата особа е намерила цигара с марихуана в задния джоб на сина си и е изпаднала в шок, че той е наркозависим и вече е пропаднал тип! О, наистина голям срам! 
А споменах ли, че въпросната пие и шепа хапчета, от рода на бромазепамите, статини и антихипертониците?

По материали от: mindbodygreen.com


Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet