60 дни на захарна "диета". Тhat Sugar Film



Днешно време повечето от нас осъзнават, че захарта не е здравословна храна и трябва да бъде консумирана в минимални количества.

SP: Дефиницията на здравните органи за „консумацията на умерени количества захар“ са от порядъка на няколко лъжици захар/ден. Чудя се дали тия са некви плешиви дебелаци с куп зависимости, между които е и въглехидратната или просто се надпреварват в даването на идиотски съвети (и същевременно правят залагания.)

Консумацията на захар и изделията от нея (90% от всичко за което се сещате) се свързват само и единствено с лошите здравни показатели като: кариеси по зъбите, затлъстяване, нарушена инсулинова чувствителност, метаболитен синдром, диабет тип II, състаряването на клетките, сърдечно-съдови заболявания и черешката на тортата – рака.

SP: за това какво се случва в тялото след консумация на захар от главата до петите, прочетете тази статия.

Това за което по-малко се споменава е връзката между консумацията на захар и здравето на черния дроб.

В продължение на години, мазнините са замесени в затлъстяването, диабет тип II, както и безброи други. Те са обявени за нещо нездравословно и би следвало да бъдат премахнати и заменени с въглехидрати, от тук започва и прословутия US „лов на вещици“. През 2004 година излиза филма „Super size me”, който хроникира 30 дневната МcDonald`s диета на режисьора Морган Спърлок. През този един месец, Спърлок консумира 90 ястия от ресторант за бързо хранене (по три пъти на ден). Той се сдоби с 10,88 кг. тлъстини – около талията и в черния дроб (затлъстяване на черния дроб), а нивата му на холестерол стигнаха критични стойности до 230 mg/dL. Тези факти биха накарали обикновения човек да си помисли, че мазнините в храната са главния виновник за това, уви Спърлок консумира над 13,60 кг захар за този период. Досетете се кой е виновника!

SP: досещам се как лекарите го съветваха да спре с това, понеже черния му дроб приличал на такъв на алкохолик. Тия същите обаче няма да ви го кажат, интересно нали? Наскоро главно интернет медиите гръмнаха, че прословутия (вече) Джейми Оливър успял да осъди МакДоналдс, някои хора се радваха и си мислеха, че това е краят на овчето страдание. Бих ги посъветвал ей сегичка да излязат от дома и да се качат на 2-3-4 етаж в най-близкия мол за да погледнат дали на някой му пука за „победата“ на тоя мишок Оливър? Питайте първия „мускулест“ татко с трите си деца, похапвайки сладко, сладко какво мисли по въпроса с делото на Джейми. А дали няма да ви изгледа лошо и дори да се опита да ви скочи на бой? Poor!
Глупаво е да се мисли, че това се прави от чисто човешки интерес, МакДоналдс имат цяла армия от адвокати, лекари и какво ли още не, едва ли ще позволят това да се случи, освен ..... освен ако всичко ОТНОВО е нагласено по сценарий - паляка Джейми ще ги осъди, те ще направят на виновни, ще наведат глави и ще се разкаят, веднага ще заменят ГМО продуктите с ИСТИНСКИ, bullsacks!
След всичко това Джейми отново се показва пред вашия телевизор и с усмивка на уста ви готви вкусни гозби, все едно нищо не се е случило, а той е осъдил комшията си за кражба на 10 литра домашна ракия. C`mon наистина ли вярвате в това? Ако го вярвате значи сте склонни да повярвате и в „мега езотеричните проповеди“ на паляка Ръсел Бранд, ужас - „капитализма е лошо нещо защото .....купете моята книга и елате на семинара ми за да ви кажа!“ - смешник (холивудски актьор = Mind Control , в 99,8% от случаите).
Oффф, щях да забравя: МакДоналдс имат и линия, която произвежда био продукти, вероятно третирани с "био" химия :)

През 2009 година режисьора Том Наутън прави документален филм озаглавен „Fat Head”. В него той хроникира своя 30 дневен режим, базиран основно на менюто в МакДоналдс. Наутън прави някои ограничения в „диетата“ си като ограничава калориите до 2000 на ден и свежда консумацията на въглехидратите до 100 гр. на ден. Той не ограничава приема на мазнини – около 100 грама на ден, от които 50 грама наситени мазнини. Том свалил 5,44 килограма и видял други подобрения в своето здраве по време на експеримента.

SP: Алелуя! Знаех си, че храната от МакДоналдс не е чак толкова зле, ей сега отивам в мола да се „наплющя“ с .... дано оня татко с трите деца не е излапал всичко.

Лудоста „low fat” (с ниско съдържание на мазнини) се основава на изцяло погрешни проучвания, политически пристрастия и вечно умния маркетинг на хранително-вкусовата промишленост (SP: нека ви издам една „тайна“: за разлика от въглехидратите, мазнините нямат пристрастяващ фактор!) Това довело до наличието на всякакви масови храни с ниско съдържание на мазнини – бисквити, кракери, сирене, бонбони, сладолед.....и всичко за което се сетите е било трансформирано от BIG FOOD в „здравословно“.

Не само, че консумацията на по-малко мазнини не успя да подобри здравето на хората, но тя доведе до опасно увеличение на консумацията на въглехидрати, най-вече под формата на добавени захари (тези същите на които не обръщате внимание изобщо). Това е така заради факта, че когато мазнините се отстранят от дадена храна, то нещо трябва да се добави на тяхно мястo, за да ги овкуси. Обикновено това е захарта.

Нов филм, който излиза в началото на 2015 година, се фокусира върху проблематиката от консумацията на така наречената „диетична“ захар (обикновена захар, влагана в нискомаслени продукти). Филма уместно е озаглавен „That Sugar Film”, показвайки 60-дневният експеримент на режисьора Деймън Гейму – диета с високо съдържание на захар (ВВД).

Гейму не консумира бонбони, газирани напитки и други сладки изкушения, той консумира само нискомаслени храни, които обикновено се считат за „здравословни“.

SP: Сещам се тъпизъм номер 1 сред храните на бг пазара: Активия на Данон.

Той обяснява избора на този вид храни в Yahoo:

Не съм употребявал никакви безалкохолни напитки, шоколади, сладоледи или сладкарски изделия. Всичките захари с които се хранех бяха от считаните за здравословни храни като нискомаслени млека, мюсли барове, зърнени храни, плодови сокове и не на последно място – спортните напитки. Всички те са от нещата, които родителите често ще дадат на децата си, мислейки, че са направили правилния избор.

Гейму приема повишен прием на захар в размер на 40 чаени лъжици на ден, за сравнение това е малко повече от среднодневния прием на захар от един типичен тинейджър. Според Американската Асоциация за Сърдечни заболявания (АHA), средностатистическия американец консумира някъде около 20 чаени лъжици захар дневно. Ежедневните препоръки на АHA за консумация на захар са 6 чаени лъжици захар за жени и 9 ч.л. за мъжете.

SP: Според мен и тези количества са смъртоносни, но това си е лично мое мнение, всеки е свободен да консумира каквото си иска по колкото си иска. Да не забравяме, че и това е вид изживяване и валиден избор на реалност, което може да наведе на незабавната мисъл, че този текст е безсмислен, уви не е така – щом говорим за ИЗБОР, нека да е по-качествения такъв. Често хората в своето невежие остават с впечатлението, че те сами правят даден избор – не, това не е така по ред причини.

Деймън Гейму преди и след

В рамките на три седмици Деймън забелязва че физическото и психическото му здраве започват да намаляват:

По време на снимките Гейму забелязва, че захарната диета влошава и двете му състояния, а лекарите наричат неговото психично здраве „нестабилно“. Той добавя около 4 инча (10 см) висцерални мазнини около талията си, въпреки, че споделя, че колкото и много да е хапвал от тези храни, той все се чувствал гладен (SP: ами бате флуктуациите на кръвната захар правят точно така – бързо се покачват, после рязко спадат и ето ти „зверския глад“).

На всичкото отгоре той бива шокиран от тревожна диагноза: лекаря му казва, че е започнал да развива затлъстяване на черния дроб.

Неалкохолната мастна дегенерация на черния дроб (НМДЧБ), както се подразбира е състояние, в което в черния дроб се натрупват необичайни количества мазнини. Това състояние е свързано със бума на затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания и диабет тип II, в по-тежките случаи води до чернодробна недостатъчност.

Затлъстяването на черния дроб рядко причинява симптоми, разбира се докато самото заболяване на напредне. Има увеличаване на черния дроб, което може да доведе до лек дискомфорт в горната дясна част на корема.

Други възможно симптоми включват умора, слабост, загуба на тегло, загуба на апетит, гадене, болки в корема, паякообразни кръвоносни съдове, пожълтяване на кожата и очите (жълтеница), сърбеж, задържане на течности и подуване на краката (отток) и корема, както и умствени смущения.

Възможните усложнения са сериозни и включват чернодробна недостатъчност, стомашно-чревно кървене и това число и рак на черния дроб.

За съжаление НМДЧБ е все по-често. Смята се, че 25% от хората в САЩ го имат. Възрастните не са единствените, които могат да развият това заболяване, децата също го развиват и то, както се предполага, доста по-бързо. Към настоящия момент, къде умишлено, къде от „липса на средства“ няма много изследвания за процентното съотношение при децата, предполагаемото сред децата между 2 и 10 години е около 10%. Процента на разпространение се увеличава със степента на затлъстяване и има прогресия до цироза, според MedicineNet.

SP: Това, което виждат очите ми е страшно – сутрин децата закусват баничка с боза, а в междучасието се редят в магазинчето и си купуват само сладки неща, след обеда са на дюнери/пици, а вечер, вечер ако имат късмета майка им да не гледа новия турски сериал може да хапнат топли спагети със сос, Всичко това = мнoгооооооо чаени лъжици чиста кристална захар.

През последните 20 години разпространението на болестта е повече от два пъти сред тинейджъри и младежи.

Не са открити лекарства, одобрени за лечение на болестта, а това бързо се превръща в една от основните причини за чернодробни трансплантации, а стигне ли до там човек, особено в бг, по-добре да не се надява много, много.

Смята се, че захарта е основната причина за развитието на НМДЧБ защото се метаболизира в черният дроб и е известно, че повишава нивата на триглицеридите, които са вид мазнина.

От Уел:

Проучванията показват, че консумацията на захар допринася за натрупването на мазнини в черния дроб. Някои данни сочат, че хората, които са генетично предразположени към неалкохолен мастен черен дроб са особено чувствителни към повишено натрупване на мастна тъкан в отговор на консумацията на захар и рафинирани въглехидрати.

Един от първите съвети, които лекарите дават на своите пациенти с подобно заболяване е да се премахнат сладките напитки от менюто си. Те добавят, че обикновено пациентите консумират твърде много калории от всякакъв вид, а не само от захари.

SP: е да ако ядеш по 4-5 щафети „народен салам“ със сигурност захарите ще са ти най-малкия проблем. Рекламното лице Любо Нейков е показателен пример за това какво се случва с/във вас.

Проучванията показват, че хората с НМДЧБ реагират добре на средиземноморската диета, която включва много пресни продукти, ядки, зехтин, домашни птици и риба.

SP: съвет от мен: никакви диети няма да ви помогнат, ако не разбирате с какво се храните, учете, четете, интересувайте се, променяйте начина си на живот докато усетите как се чувствате най-добре, това което работи за 10000 човека може да не е ефикасно за вас... аз лично съм си го доказал за себе си. Та къде са ми „мускулите на Арнолд Шварценегер“, които 10000 изградиха пиейки вълшебните добавки, които той е пиел........кур!
Консумирайте ядки, но по-малко и винаги ги накисвайте във вода за поне 8 часа, фитиновата киселина в тях може да ви разкаже играта, а и самите ядки се водят „алергени“ бай дъ уей.

В статията си „Имате ли чернодробна стеатоза?“ д-р Марк Хаймън предлага някои насоки, които могат да помогнат да се избегне (или поне да се лекува) затлъстяването на черния дроб:

Изрежете високо-фруктозния царевичен сироп (HFCS) от менюто си. Ако го видите на някой етикет, независимо дали това е салата, дресинг или каквото и да е.....бягайте като дявол от тамян – това е нещо много опасно.

SP: Преди време като не знаех за HFCS редовно си купувах протеинови барове, в момента в който разбрах за злото, което ще ми причинят не съм си и помислял за тези bullshits. По-добре да ходя без „мускулите на Арнолд“ но да съм здрав! Поинтересувайте се по темата за HFCS.

Намалете или премахнете нишестето. Бялото обработено брашно, дори и пълно зърнестите брашна могат да са проблемни. Много често тези съставки влизат в голям процент в диетата на един средностатистически американец, или както е прието да се нарича – САД (Стандартна Американска Диета.) В България тя се нарича – БДС – Българска Диета по Стандарт...хахаха. Всички тези продукти плюс рафинираните захари насърчават затлъстяването на черния дроб. Както се досещате това не се случва благодарение на консумацията на мазнини като зехтин, яйца, авокадо и кокосово масло. Всъщност за да лекувате черния си дроб трябва да добавите добрите масла като зехтина, авокадо, кокосово масло, рибено масло, те действат противовъзпалително. Също така може да консумирате плодове и зеленчуци, ядки и семена.
В състава на храните детоксикиращи черния дроб влизат всички от семейство броколи, зеле, брюкселско зеле, рукола, репички. Чесъна и лука също помагат, те са пълни със сяра, която е голям детоксикатор.

Метаболизма на организма се подобрява чрез физическите упражнения, не пропускайте това, също така това е чудесен начин да подобрите инсулиновата резистентност и намаляването на мазнините в черния дроб.

Що се отнася до Гейму, той не е застъпник на идеята хората напълно да изолират захарта от начина си на живот. И все пак споделя пред News.com.au, че „Захарта сега присъства в 80% от преработените храни, които ние консумираме. Ако успеем да премахнем това, ще направим първата крачка към промяната.“

Ето и трейлъра на „That Sugar Film”:





Източник: http://www.inquisitr.com

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet