5 уникални подводни града

Без съмнение повечето от вас са чували прословутите истории за внезапно изчезналата Атлантида, която според повечето истории потъва за един ден в дълбините на океана (повече подробности около тази история може да прочетете тук). Макар, че до днешен момент Атлантида не може да бъде открита (дори и не може да бъде доказано, че е съществувала някога), което разбира се е поредното заравяне на главата на ортодоксалната наука в пясъка. Тези от вас които са чели „Подземните тайни на румънският сфинкс“ знаят, каква е връзката на балканските народи с атлантската раса, но това е друга тема. Все пак през годините са „намерени“ и изследвани много други подводни градове, въпреки , че изглеждат зловещо, всеки от тях запленява със своята скрита прелест и изящество. Тук ще разгледаме 5 от тях - SPCTTR.


Лъвският град в езерото Куандао, Китай


Града е описван като един от най-зрелищните подводни градове в света, той със сигурност е чудо. Построен от Източната династия Хан в периода около 25-200 години сл.н.е. Разположен е на площ колкото 62 футболни игрища, днес Лъвския град може да бъде открит на дълбочина 85-131 метра под повърхността на езерото. Това е област, която през 1959 е била умишлено наводнена за да се създаде язовирна стена на която да се построи водно-електрическа централа (ВЕЦ). Интересното е, че в самото езеро има верига от над 1078 изкуствено създадени големи острови и доста на брои по-малки. Някой от имената дадени на островите са „Птичи остров“, „Змийски остров“, „Маймунски остров“, „Заключения остров“, „Остров, които ти напомня за своето детство“ и т.н.







Скулптурите, които се намират в подводният град са съперник по красота дори на Александрийските, точно поради тази причина, Лъвският град е една от най-популярните туристически дестинации. Другото име на града е Ши Ченг и според китайските археолози това е потъналата Атлантида.













Кралско пристанище, Ямайка (Port Royal)

Града е бил разположен на южния бряг на Ямайка. Първоначално е колонизиран от испанците, но по-късно е атакуван и превзет от англичаните през 1655. Поради разположението си и ключовата позиция, това място бързо се превръща в убежище на пирати, проститутки, пиячка и нощни забави, нещо като „Содом и Гомор“, обявен е за „най-лошия и греховен град в света“. Това е така до 7 юни, 1692 година, когато мощно земетресение от 7,5 по Рихтер разтриса остров Ямайка и запраща пристанището под водата, както и около 2000 от обитателите му. Дали земетресението е било наказание за липсата на морал в града или е чиста случайност може само да се спекулира. Все пак хиляди години хората са вярвали, че това е прокоба. Градът е като златна мина за археолозите и продължава да разкрива уникални артефакти. Повече по темата тук






Пирамидите Йонагуни-Джима, Япония


До ден днешен експертите все още спорят дали Йонагуни е направено от човека или е природен феномен. Имайки предвид формите на този уникален паметник е трудно да се предположи, че това е природна даденост. Формите и начина на разположение на камъните, подсказват, че е трудно това да бъде дело на природата. Пирамидата, която образуват се издига на 76 метра височина и е постоянна примамка за изследователи и водолази. Предполага се, че пирамидата е построена някъде около 10 00 г. пр.н.е., когато е и последният ледников период.




символите открити в пирамидите

други символи, издълбани в камък


Дварка - Заливът на Камбей, Индия

Историята разказва, че бог Кришна (system lord KR-SSS-NА, maybe) живял е прекрасен град, в които той имал 70 000 двореца изградени от злато, сребро и други благородни метали. Град Дварка просперирал до момента в които Кришна бил убит, веднага след случката потъва във морето. Древният град дълго време се е смятал за мит, но с разкриването на руините се установява, че градът е съществувал наистина.
Руините се намират на около 40 метра под водата на океана в залива на днешният Дварка, един от седемте най-стари градове в Индия. Много артефакти са били намерени на дъното на потъналия град, но може би една от тях е най-важната, тя е с датировка от около 7500 години пр. н..е. Това подкрепя теорията, че останките са на древният град Дварка.






„Дворецът на Клеопатра“ Александрия, Египет

Близо до бреговете на Александрия се намира това, което се счита за двореца на Клеопатра, древната египетска владетелка (NIN-HUR-SAG) и пряк наместник на кралицата на Орион. Хубаво е да вметна този цитат „...Всъщност Клеопатра никога не е била едноличен владетел на Египет, тя само е деляла управлението на страната със своя баща, брат и син. Важното е обаче, че техните титли са били само етикетни, а всъщност тя е управлявала с всички права и е била достоен владетел на Египет“
Смята се, че руините попадат под водата преди около 1500 години в следствие на земетресение. Повече от 140 артефакта са открити в руините на двореца. Заедно с останките от двореца, археолозите твърдят, че са открили и храма на Изида, паралелно с това (било е логично в двореца да има храм на Майката-богиня Изида, такъв бил орионския протокол, както знаем). Към днешна дата руините не са отворени за посещения от любители-водолази и туристи, а защо ли?

Кой ли е тоя пич? 

Виждате как лъва е сложил лапа върху света, типично по сириански.

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet