Матрици, осмици и небостъргачи



Ad multos anos, драги читатели!


От 20 години ни внушават, че е нужно да правим своя избор, защото имало значение, а накрая да разберем, че било илюзия, защото ние вече знаем така или иначе какво ще направим. И не, ако направиш своя избор, света няма да се разцепи на два нови свята, само и само да се изиграят и двата ти възможни сценария. Никоя разумна Система не би прахосвала такъв системен ресурс, защото просто на Системата не и пука за тъпия избор на нек’ъв кретен. Да поемем дъх и да се успокоим! Нека да направя кратък обзор на това, за което ще ви светна в тази кратка и не толкова поучителна статия. Главният фокус ще е новата “Матрица” (MIV), която толкова много хора не успяха да разберат, дори и след 20 години размисли и страсти, как Нео залегнал, какво се видяло на 24:05 секунда от филма, какво значело бял заек, мъжки ли бил? Женски ли? И все такива интересни въпроси, които винаги са намирали свое логично обяснение из мрежата. Разбира се ще споменем нещо за така популярната напоследък “Metaverse” (Meтавселена). Ще спомена нещо за извънземните, За Империите Орион и Сириус, за Валериановата Матрица, за това че Зукерберг е кретен ще го кажа поне 10 пъти! Дори ще ви разкажа една история за Хитър Петър. Ще разберете и “CRASH!”-а какво е всъщност. Но като цяло искам да разберете най-важното от всичко: Пиша тази статия с главната цел да ви накарам да се замислите извън очевидното, но да не забравяте и за него като фактор. Най-лошото, което може да ми се случи след прочит на подобна статия да получа коментар във FB от типа “много хубава статия!”. Ами да започна с MIV тогава :)


Счупена MIV-ка


Матрицата 4 е абсолютно тъп филм, няма никакъв замисъл, само малко ефекти и некви алогични тъпотии...”. Това са заключения, които може да се зародят в главата само на един тип човек - Матричния масовик!


Милиарди хора просто живеят живота си в неведение” - aгент Смит


Born slippy. Наблюдавам и от доста време виждам все едно и също: всички са забързани, задъхани, така отминават дните им. Пълен хаос - хората спят прави, даже ако може и в движение. Ходят на 4-5 работи, само и само да има пари за преживяване и ако може там една почивчица на екзотичен остров, евентуално някой ден. Досущ като сюжета на “The Island”.


One pill makes you larger
And one pill makes you small
And the ones that mother gives you
Don’t do anything at all
Go ask
Alice
When she’s ten feet tall...



Нищо не е в покой, всичко се движи, всичко вибрира


Зомбирани, те гълтат хапчета за фокус, за енергия, за ум, за стрес, за черен дроб, за бял дроб, за нормална чревна флора и констипация and so on. Диети, здравословно хранене, фитнес и добавки. Целия свят жужи, работата не спира, иска да се развива, да строи. Ad exemplum едни добре облечени младежи, с готини прически чертаят светлото бъдеще, като обясняват, че КЛЮЧА за това се крие не в намеренията а в действията, нужни са действия, безспирен труд. Както се казваше в слогъна на една родна селско-стопанска партия “работа, работа, работа!”. Целия Свят работи неуморно, сякаш единствената му цел е да създаде нов свят вътре в себе си? Хм! Дали?


New World (Order)


Онези, които искат да завладеят света, за да правят нещо с него, ще претърпят провал. Защото света е свещен съд. Нищо не бива да се прави с него. Да правиш нещо с него, означава да го повредиш. Да го сграбчиш, означава да го изгубиш...“


Божествени разработчици (Deus Devs)


В детерминистичния мини сериал DEVS” ставаме свидетели на два различни свята – единия видим за крайния консуматор, в лицето на разработване на квантова технология, целяща да подпомогне развитието на човешката цивилизация. И друг такъв, личен и мрачен, който е напълно скрит в “дълбоките гори” (“deep forest” - метафора за нещо умело прикрито, за което никой не трябва да узнава). Форест in the Forest! Разбираемо създаването на този нов свят, умело прикриван от обществото се базира изцяло на психическата травма, която получава Форест след загубата на своето семейство в автомобилна катастрофа (CRASH). И този първи CRASH e задвижващия импулс за това ново начало (свят). Вероятно се досещате, че това не става само с щракане на пръсти и голи намерения, тук е впрегнат огромен финансов поток, понеже въпросният разработчик е един от най-богатите хора на планетата, бидейки в топли отношения с правителството (досущ като ЗуКеборг). В тази статия няма да правя опит да обхвана в детйали всичко от този сериал, но нищо няма да ми попречи да му посветя отделна статия, понеже в него има доста матриал за extract-ване и интерпретиране, така, че ще му allocate-на малко повече memory. След доста драми, психо случки и мистерия скачаме директно на финалната сцена където главната героиня Лили заедно с Форест се придвижват в транспортиращата капсула с формата на КУБ. Лили насочва пистолета си към Форест и малко преди да го застреля той и казва какво се случва на убит месия “Нали знаеш какво се случва с Месиите… Те Възкръсват!” Тя хвърля пистолета, Стюърд блокира електромагнитното поле, след което следва разбиването на този КУБ на дъното на сградата, в която се намира (CRASH #2). Следва така очаквания RESURRECTION (Възкресение) само, че в друг свят, виртуална версия на предходния свят, в който Форест, че и Лили са си божества без никакви съмнения (б.а. дори на постера на сериала и двамата са изобразявани с ореоли над главите си), с тази разлика, че наблюдателя, вече може да бъде наблюдаван. Както в последната Матрица (MIV). А дали този така прословут “задгробен животне може да се интерпретира като живот в друга виртуална матрица? Кой знае! Опа, без да искам се сетих за една серия на “Black Mirror”, в чийто сюжет се разиграваше точно този сценарии. Момент да намеря заглавието …. “San JuniperoS3E4.


Не може да не спомена, че в думичката “crash” се съдържа “ash”. A кое крилато пиле обича да се резуректва от пепелта? Не сме в “Стани Богат” така, че ще дам отговора – възкресяващия се Феникс. А Феникса не е Феникс, а си е баш Атомна Бомба. Не се плашете, просто се заигравам с пепелта, ама като се замисли човек, само атомната бомба може така високо да се издигне над всичко. И да попитам още нещо: кой се кефи най-много на атомните бомби във филми като “Терминатор” и “Матрицата”? Машините разбира се. But don`t rage against da machines!



В едни бъдещи материали ще засегна и темата за предстоящия световен финансов CRASH. Ще поговорим по обстойно и за сериала „Отгледани от Вълци“ (който наскоро ще има нов сезон). Той даде добра заявка, че машите също могат да отглеждат хора не по зле от човеците. A.k.a sещай се снахо за „Необятните Матрични полета“. Божеството, на което се кланят отчаяните хора от crash-a е също e с познато име – Sol (RA/RAised).


There are fields, Neo, endless fields, where human beings are no longer BORN. We are GROWN” - Morpheus


Небостъргачи


Чисто енергийно, вибрациите покрай създаването на този нов свят доста наподобяват тези от времената, когато божиите наместници карали хората да строят пирамидите. Без почивка, без капка спокойствие. Сигурен съм, боговете стояли някъде отгоре, наблюдавали и постоянно подвиквали “работа, работа, работа!”. Божествата/крале на тогавашния нов свят трябвало възможно в най-кратък срок, символично да се възкачат на върха на пирамидата (там където според тях им е мястото) и да заявят своето намерение за absolutum dominium. Вероятно това са били едни от най-високите места в света по това време. По същата причина САЩ започват да строят небостъргачите, за да демонстрират своето символично надмощие над останалия свят, а пък от по-високо се вижда и по-добре, и по-лесно се командва. Към настоящия момент този шаблон е прекопиран във почти всички развити страни, дори в нашата китна родина се прави жалък опит да има небостъргач, не зная до къде са стигнали, но сигурно ще има такъв рано или късно. Статистически, обаче най-високия небостъргач се намира в Дубай, а не в САЩ. Добро напомняне, че кучетата от Сириус също не са за пренебрежение! През тази призма можем да погледнем по съвсем различен начин на разрушаването на кулите Близнаци през 2001 година.


...но работата е там, че тези истории никога не приключват. Разказваме историите, които винаги сме разказвали, но с различни имена и различни физиономии” - агент Смит




Има множество картини на крале и известни личности, които доста често с ръце ‘рекламират’ херметичния принцип “as above, so below” (каквото горе, такова и долу). Много от изследователите биха се забили в този матричен код и вероятно накрая биха се заблудили. Графичната репрезентация на този принцип е Давидовата звезда – комбинация от два триъгълника/пирамиди, от които единия е обърнат на 180 градуса:



Двата триъгълника в тоя вид и контекст са също и концепция за “Свят”. Свят изграден от видима (предна) и невидима (задна) част. На английски термините са “Front-end” и “Back-end”, някои от вас занимавали се с web програмиране веднага ще забележат, че това са core концепциите за изграждането на web сайт. Символично можем да разгледаме един web сайт като отделен свят, който естествено има препратки към други сайтове/светове в него. Чисто Архитектурно Задната (back-end) част на сайта обикновено е невидима за потребителите, само екип от избрани има достъп до нея. Предимно за модификации във предната (front-end) част на сайта. Както се подразбира потребителите имат достъп само до предната (front-end) част на сайта, и там могат да правят всичко, което е предварително дефинирано в back-end частта. Front/Back ili “FB” може да бъде открит на доста места, едно от най-известните в момента е FaceBook (FB), където един олигофрен се мъчи да ни продава реалност, докато ни обира до шушка, надолу в статията ще го спомена отново. Дори самото име “FaceBook” носи същия FB архи принцип: албум със снимки на хора, който може да се разглежда от потребителите, които не знаят нищо за задната част, как са залепени тези снимки, какви истории имат и какво се случва с тях postfactum и изобщо какви ги върши отзад тоя скапаняк Зукиборг. На много хора им е правило впечатление и следния акроним FBI, което хем намеква за топла връзка на страницата със бюрото за федерални разследвания, хем пък, че самото то е част от този принцип с новия свят. Ако споменем всеизвестния факт, че неговите служители са “агенти” всичко си идва на мястото. Това разбира се поражда известен когнитивен дисонанс, понеже от една страна тези агенти защитават интереса на настоящата матрица, а същевременно участват в изграждането на един нов свят. Разбира се изпълнявайки нечии заповеди (Orders) идващи от по-високите етажи (на небостъргача).


Първата ни среща мина като разпит във ФБР” – агент Смит към Нео, MIV


Aко разменим местата на прословутото “New World Order” (Нов Световен Ред) на “Order (for) New World” ще получим, че някои получават заповеди/инструкции за изграждането на един Нов Свят, и в допълнение придружаващия го слогън “Annut coeptis”, което в превод значи “Делото ни е увенчано с успех”. В първата част на филма Матрицата това са Агентите, а в последната част, извън модалния прозорец, това са системните ботове на матрицата, т.е. всички хора, освен тези, които са извън Нея. Нека припомним какво казва Вал Валериан за по-голямата част от населението на планетата, а именно, че са “домашни любимци”, демек инкарнации на разни животинчета, които търсят топла ласка, подслон и храна; размножавайки се като невидели, когато и където си поискат, на всеки метър. Тема, която е много фино засегната в началото на комедията “Идиотокрация” (2006), където точно тази същата част от човечеството се размножава безумно, докато по-интелигентната част почти не намира време за това. Към настоящият момент може да забележите как докато едни строят модерния нов свят със сетни сили, други, предимно с примитивно IQ, се размножават безконтролно. Не е тайна, че някои ‘тайни’ общества виждат това като вид болест и търсят подходящо лечение. Но настъпят ли аджендата за изграждането на новия свят под някаква форма, те биват елиминирани незабавно. Примери в историята бол!


IN the Matrix context, again


Системата (старата Матрица) отхвърли новата Матрица като нещо супер глупаво и лишено от смисъл, критиките за филма се изливаха като пороен дъжд. Голяма част от гледалите го решиха да се подадат на тази емоция и решиха да застанат на страната на своята любима Система. Та разбира се! Как няма, вътре ясно е показано какво представляват системните ботове на матрицата, наричани още “the swarm”, активиращи се по вътрешна команда. (бот = бит?). Системата от край време не обича да я осветляват. За това и подзаглавието на Матрицата беше “Възкресение”, напълно съм сигурен, че пилотното заглавие е било нещо доста по резониращо, но в последствие е било сменено на това, същото успя да вкара най-големия когнитивен дисонанс ever! Посред самото рождество да има възкресение? За системните ботове това е равно на ‘false’ или с други думи автоматично отхвърляне. Ами какво беше мнение на Системата за първите серии на Матрицата? Нямаше особено мнение, възприемаше го като готин футуристичен екшън, на чийто сюжет само кварталния загубеняк би повярвал. Точно днес ми се случи много странна ситуация (странна в контекста на Матрицата), вървя си аз из улицата и на 100 метра пред мен възрастен човек се спъва и пада на пешеходната пътека, колите естествено са спрели, но след като падна всичките хора в близкия радиус покрай него замръзнаха и само гледаха, докато само един човек му се притече на помощ. Това е автоматично поведение, матрицата не иска да хаби системни ресурси, и само един се активира да се притече на помощ, макс двама. Всеки път когато видя стичащите се капки на стъклото в банята или външния прозорец, както и виещите се ята от птици, се подсещам къде се намирам :)


Too much blue!



Ваксинацията като физически процес е отражение на нещо, което наподобява системен ъпгрейд в настоящата матрица. Всичко това не може да се случва ей така за кеф, ще вземат да стресират батериите, което пък довело до намаляване на отделяната енергия. Чисто хипотетично, ако аз искам нещо във физическия свят да изчезне как ще симулирам това? Бих ползвал някаква физична сила, която може да го деструктурира. Стоя на плажа и си построявам кула от пясък, има силни вълни и те я събарят, няма как от само себе си да падне, right?


Аналитика (новия Архитект) е с очила със сини рамки и е облечен в синьо при първата им среща. На фона отзад, се вижда и синя пеперуда(Монарх). Символ на Контрола върху Ума.




В MI виждаме татуировката на жената с белия заек, в MIV жената с татуировката е Бъгс, но тук има и друга жена, която посочва книгата “Алиса в страната на чудесата”, но пред камерата тя е обърната наопаки (upside down). Oще едно от имената на херметичния “As above, so below”. Всичко това придружавано с тежката вибрация на МК, или с други думи “trauma based creation”. Всяко едно ново начало (съзидание) винаги е предхождано от разрушение/CRASH! Нещо, което споменах малко по-горе в статията :)



Героинята на Бъгз е със синя коса. Тя си признава пред странния Морфей, че е като „заек“ точно когато се намират в модалната стаята на Нео, там където той вижда мацката с татуировка с бял заек (нормално би било това да бъде използвано за репрограмиране).

Полицейските буркани могат да бъдат разглеждани като нещо в “квантова супер позиция”, така и агентите на матрицата са хем лоши, хем понякога добри… но гаранции няма.



Meta ? Меtacortex OR Metaverse


В този сектор в момента се наливат огромни суми, ей оня ден небезизвестните Microsoft купиха Activision za 69 милиарда долара, сума, която е колкото БВП на нашата китна родина.



Сега понеже се чуха някакви обвинения, че в новата матрица се говорело за модерни неща като метавърс вселените, AR/VR игри (добавена/виртуална реалност), некви джендърски неща и прочее… еми да го духат тия! В MIV, компанията, в която е съдружник с агент Смит се казва “Deus Machina” (Бога Машина), нищо интересно. По интересно в момента е първата част на Матрицата, в която Нео работи за компания, която се казва МетаКортекс (Метакортех), загрявате ли? Или Лана се е телепортирала в 2021 година и е чула за Метавърс концепцията и 20 години е трябвало да ни го набива в главите, или просто е знаела нещо, или пък… Ами всъщност андроида Зукиборг (изпитвам силен позив за повръщане само като му пиша името, толкова ми антипатичен тоя) открадва идеята за метавърс от една книга, която се казва “Snow Crash”, но понеже е голям умник прекръства компанията за сленене на населението в Meta, wow колко е оригинално всичко. Скапаняка за пореден път краде и лъже! Anima vilis! Явно не осъзнава, че “нов бaрдак със стари курви не става”. Лошото е, че има 100 клонинга като него, които са готови да го заместят във всеки един момент, всеки от тия иска да е проклетия нов еднорог.



Тази снимка ме отвращава! Не искам да живея в подобно нещо. Вижте го колко е самодоволен, иска да е новия бог в измислената си виртуална реалност и да гледа как правите виртуален секс с виртуалната си половинка. А ако кажете нещо, което не му пасва да ви изгори във вечния виртуален огън (демек виртуалния Ад).



Front-Back


Може би някъде в статията ще споделя малък блиц от тази книга, понеже съдържанието и синхронизира с една друга моя любима материя – Империите Орион и Сириус.


А ето какво пише за Метакортекс:

Тази компания е една от топ компаниите в целия свят, защото всеки един служител знае, че е част от цялото. Затова, ако един служите има проблем, компанията също има проблем” - някой си за MetaCortex. Идеалната концепция за Орионския кошер!


Чисто етимологично името на компанията се състои от 2 думи “мета” и “кортекс”, което буквално може да се преведе като “Надминаване/прехвърляне/трансцединтиране границите на мозъка”. Чисто символично това може да се разгледа и като облака на Колективното Несъзнавано, до което уж всички имат достъп, но само малцина се възползват. А като заговорихме за облаци, напоследък много често ми се набива една думичка от IT сектора – Тhe Cloud! “можете да ползвате нашите ОБЛАЧНИ услуги и да качите файловете си тук!”, “Нашия ОБЛАК е най-сигурен!”. Първи опит за симулация на КН във виртуалната среда, там където един ден ще живеят хора като нас и няма да знаят за това извън тях.



Концепция за Виртуалната Машина (VМ)


Ако все още си мислите, че това тук не е Матрица, то нека погледнем една реална концепция от нашия свят: Виртуалната Машина. Накратко една ВМ е виртуална емулация на реална компютърна система, която разбира се същества само и единствено в реална такава система, като ползва заделена част от нейните ресурси. На практика виртуалната машина не знае, че е такава, тя се мисли за истинска машина. Ако приложим това кратко описание в съжденията си за това колко матрьошки може да има без да знаят една за друга, то можем да изпаднем в когнитивно дисонансна рекурсия! В МIV, в началото “модалния прозорец” е точно такова нещо, подпрограма, виртуална среда във виртуалната среда, която също се намира… във виртуална среда.


Вече не е нужно да бягаме до телефонни кабини” - Бъгс


Теорията за така нареченото “излизането от Матрицата” през телефонна кабинка е равна на купчина тор. С три думи:абсолютно малоумна теория”, която ме кара да считам човека, който я е изрекъл за пълен идиот, който веднага трябва да бъде упоен и прикован за някое легло, с цел да не се самонарани. Много се смях, като чух, че телефоните кабинки, които едно време бяха на всякъде, новият Архитект бил премахнал точно с тази цел, да не бягал някой от Матрицата, то пък все едно като ги имаше и функционираха някои избяга някъде? Все пак се възхитих на човешката находчивост, в интернет може да попаднете на продавачи на жетони от бившия телеком, на които пише “BTK”. Същите твърдят, че това е физическа версия на виртуалната валута биткойн, който символно се изписва “BTC”. Света е пълен с идиоти несъмнено, но и слепите шарани не са никак малко. Все пак няма да им се меся, те си знаят работата. Наскоро се замислих как би изглеждала една ферма за копане на биткойн след 100 години, това, което видях е нещо такова:




МIV vs. MV


Филма Матрицата и книгата на Вал Валериан – Матрицата 5? Защо всички са чели само M5 , докато преди нея има още четири части, които са били не толкова интересни, никой не може да каже! Но приликите с M4 и M5 са убийствени… например концепцията за близките (хендлъри), които те държат в матрицата. И правят всичко възможно да те задържат в нея. Макар, че Валериан е писал Матрицата много преди филма и даже го намеква, все едно има страхове, че в един бъдещ момент хората може да повярват повече във филма, отколкото в неговата книга. Което си звучи доста логично – единия говори за Земната платформа като Игра, а другите говорят за Земната платформа като една от множество Матрици. В първото ние се инкарнираме тук за опит, във второто се раждаме и умираме тук, като машините ни ползват за енергия. Същата концепция, която има в една операционна система. На кой да вярваме? На транссексуалните Лана и Лили или на хомосексуалния агент Вал Валериан? Честно казано на такива вяра им нямам, все пак не може да си заровя главата в пясъка само защото са такива. Може би някакъв комплекс от двата свята? В Матрицата на Лана няма извънземни, в матрицата на Валериан няма машини (или поне не в тая агресивна форма). Човек би заключил, че и двамата ни спестяват доста голяма част от истината.

Може би нещата се доближават малко към Играта на Валериан, след като в MIV става ясно, че Нео е топ разработчик на Игри и че “Матрица” е неговата Игра, което всъщност е grande заблудата.



Binary


Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят.”


Проект върху, който работи се казва “Бинари”, което както знаем е основен принцип в поляризираната земна Игра (Хермес Трисмегист). Определено ще разсъждавам още над това.


Хендлърите и звездите


Аналитика разкрива една много съществена характеристика от цялата матрица – Ако има такива като Нео и Тринити (разбирай известни хора), то енергията, която те генерират е в пъти повече. Разбира се до всяка успяла личност, трябва да стои по един хендлър. Всички известни са дълбоко депресирани и ходят на психолог и винаги има някой до тях. Матрицата знае, че тези хора генерират голяма енергия и не може да си позволи да си ходят ей така по трасето. Неща, за които сме говорили/писали доста. Знаете какво се случва със звездите, ако решат да break-ват програмирането си и започнат да се дървят на хендлъра.... отиват на кино, както се казва на чист български – „when something gets broken, we say that it went to cinema”.


Очаквайте скоро съждения заSimulacra & Simulation” и кафене “Simulatte”.(Просто не ми остана време да го запиша тук).


Prefix “Re”


Oсвен М1, всички други части на матрицата съдържат в заглавието си като трета дума, нещо, което започва винаги с префикса “Re” - Reloaded, Revolutions, Resurrections, включително и документалния филм – Revisited. На този етап мога само да предполагам какво точно значи това, но като порових малко открих някой дребни, любопитни неща. Например ако “Re” е използвано като глагол, то означава “Направи (го) отново!”. Доста добра аналогия за повторението и циклите като цяло. “Work, Eat, Sleep, Die, Repeat!”


reactivate; reactivation; reassess; reassessment; reassign; recommence; re-create; redistribute; redistribution; redraft; reevaluate; reevaluation; refocus; reformulate; reformulation; reinterpret; reinterpretation; reinvest; reinvestment; reoccur; reorient; reorientatio;


Oт друга страна имаме 3 пъти “R”, shortcut към така наречените “Вълчи крале RRR” от Сириус.


Човешките адикции и утопичната диктатура на FANG (GANG)


В днешно време е много трудно да накараш хората да играят по твоята свирка, особено ако нещо им е съвсем ново и непознато като all hype buzz... Metaverse. Освен ако не създадеш подходящите условия да те харесат… Например може да пуснеш смъртоносен вирус, да уплашиш хората да не се виждат физически и после да им заявиш, че си намерил решение – ще се виждат във виртуална среда, ама не само през камерите ами в комфортна виртуална обстановка, и всички ще са едни такива красиви…. Ще повърна от тая жалост. Съвсем скоро от “Сериозно Здравно Отклонение” (СЗО) обявиха, че игрите били обявени за болестно състояние. Нещо, което и кучетата знаят. Извода: големите зли корпорации и техните лакеи много добре знаят колко лесно хората стават зависими от дадено нещо. Минимум нужното е да имат рецептори за това, ако нямат- ще им сложат :)


Ти няма да имаш нищо и ще бъдеш щастлив” беше някаква фраза, която обиколи мрежата и вся страх във всеки един трезво мислещ. И макар и на пръв поглед да изглежда плашещо, то истината е, че ако си мислиш, че като живееш в собствена панелка и караш кола втора ръка от Германия те прави горд собственик на нещо, дълбоко се лъжеш – утре панелката ще се срути и ще останеш на пътя, а колата е на 500 хиляди реални километра и двигателя и е на път да затегне. Край оставаш без нищо! Голям праз!

По-скоро отново си играят с КН в което напомпват такива кретенски послания, с които човек да свиква, защото един ден като заживееш в новия виртуален свят дори 1 бит няма да бъде твои, дори и ти няма да си своя собственост, защото всичко се хоства на сървъра на бай ЗуКиборг или някой друга андроидна единица, мечтаеща да e deus ex machina.


В приказките за Хитър Петър виждаме една доста подобна история: злия поп, алчния ханджия и местния чорбаджия Стамо решават да изгонят Хитър Петър от селото, за целта, чорбаджията го извиква у тях и му съобщава, че дядо му дължал някакви грошове на неговия дядо, които тогава били 50, ама сега станали 200! Съобщава му, че ако му вземе къщичката и магарето тъкмо ще стигнат да покрият дядовия му борч. Хитър Петър се съгласява и буквално остава без нищо, което да притежава, на улицата. Нашия обаче не му пука, той си пее и му дреме на оная работа, защото знае, че докато е жив „все е в пари“. Все пак е късметлия и чорбаджийската щерка му връща магарето :)


Утопичната диктатура ала FANG може да бъде сведена до дефиниция в едно изречение:

Всяка гигантска компания ще си има собствен свят, в който собственика и ще е върховен лидер и логично - божество. Тогава ще видите дали не може да се строят паметници на всеки ъгъл на жив човек. Гледайте отново сериала DEVS. А филмите с тоя сюжет са безброй. Equilibrium.


8 => Еndless loop ?


Днес блога навършва 8 години! Дали съм щастлив? Да, бях за около 4 секунди и половина, но после това щастие бързо се изпари след като осъзнах, че 8 е единственото число, което няма край (изключвам 0, тъй като в математиката всяко начало започва от 1)! В такъв цикъл може да се набиеш с него, че излизане няма! Това не е безкрайност, това е безкраен цикъл. Дали е яко това? Мисля, че не! Ето още една шибана илюзия! Орионската империя има абсолютно същия проблем, в лицето на тяхната Кралица, която иска да живее вечно, докато не осъзнава, че е във вечен цикъл. Всичко си има начало и край, инак е безкраен цикъл. И ако има Ад то той би изглеждал точно така!


Разбира се всичко може да бъде погледнато и по този начин:




PS: Stay Balanced :)

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Защо наистина не трябва да се използва протеин на прах

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)