Размисли за безсмъртието и Вселенската посока

 


Здравейте, въпреки, че отново бях изправен пред вечната дилема “да пиша ли или да не пиша във вторник/сряда?”, ето ме тук, с почти цялото си съзнание, явно за да огрея този облачен ден (но това пак е равносилно на това да светнеш лампите през деня). Всички знаем, че ни е нужно определено количество светлина, а не свръхдоза от нея.

Много трябва да внимаваме с дозата, защото предозирането бавно и сигурно води първо до кокоша, а после до пълна слепота. Същото правило важи и за мрака. Неслучайно един тъмнокож момък наскоро изпя популярното парче “Blinding Lights”, която вероятно е дело на едни други хора, които ще спомена малко по-долу, като засегнем темата с конспирациите (да, тук в тази статия ще чуете за една мега грандиозна конспирация).

Предполагам, че това, което ми се върти из главата днес няма да е свързано с баналните светло-тъмни полярни игрички, не заради друго, ами защото вероятно на всички тази тема ни е доста банална, в стил ала ‘още и още от същото’. Може да се опитам да разсъждавам в някоя друга насока, например за това кога ще видим крушка, която еманира тъмнина, вместо светлина. Представете си само: стоиш си у вас през деня, но искаш да ти стане тъмно, ‘светваш’ лампата и voila... става пълен мрак, без пердетаaaa! Кръга, който се занимава с менаджиране на пердетата няма да хареса това изобщо, но рано или късно то ще е факт и ще йм разкаже играта. А това е нещо, което не ми дава мира вече повече от 18 години. Но кога ще се случи това ще решат “момците от пътното”, така наричам шеговито enitities, които се грижат за това пътя на сценария да се движи в определена посока, както на групово, така и на персонално ниво. Неофициално ги кръстих “Насочващите”. Аналoгия, за която се сещам в мометна е филма “Агенти на съдбата”, при гурутата и шамани са духове и най-различни животни. Те нямат постоянна физическа форма, но предполгам, че могат да приемат когато се наложи (не е задължително само човешка форма), а и вероятно могат да се ‘вселяват’ в разни статисти (досущ като агентите от Матрицата). Навярно няма същество на тая планета, което не се е сблъсквало с тях под една или друга форма. Срещите с тях могат да варират от приятелски съвет, препоръка, до заплаха, че дори и смърт, според зависи колко си се отклонил от зададения наратив. Няколко примера: циганката, която ви казва светлото бъдеще за левче, през лекаря, който ви дава съвет за здравето, та чак до заблеялия се шофьор на валяк, който бааааавно ви сгазва :). Тази “корекция на пътя” е най-видима при хората, преживяли тежък инцидент, които след това се променят на 360 градуса, примери да искате. Като бонус за това, че са приели корекцията често се проявяват различни способности – започват да рисуват картини, да композират музика или заговарят свободно латински или суахили. Но в 89% те стават я душевни лечители/учители, я инфлуенсъри (абе момци от пътното как може да ги напътствате тия да стават толкова долни). Инфлуенсър – най-жалкото и бездарно нещо, което може да бъдеш последно време. Все пак и тая издънка си има причина, Хенри Торо прави следното наблюдение върху способността на човешките същества да се учат и развиват: „Всяко поколение се присмива на старата мода, но с религиозна жар следва новата“. Накратко тези момци от пътното могат да оказват влияние, което се явява пряка намеса в нашите мисли, под това влияние, ние можем да взимаме решения, които считаме за наш личен избор. Който е взет от тях преди това.


Доуточнение: доста спорен е въпроса дали тези така наречени Насочващи не са от една и съща структура като нас (демек от нашия Висш Аз) или просто са си отделно, като работят в някаква тясна корелация с ВА и правилника на Играта. За сега можем леко да спекулираме, но нека поживеем, па да видим. Каквото има да ни се (по)казва, ще ни се (по)каже, ако може да се изразя леко религиозно.


"Този, у когото има въображение, но няма знания, има крила, но няма крака" - Жозеф Жубер


През всичките тия години на учене и себеосъзнаване, открих, че доста от сложните концепции из книги и лекции не ми допадат особено, а какво правят повечето известни автори – вкарват още и още ненужна сложност и терминология, само и само да са оригинални, готини и дай боже – четени. За едно прохождащо съзнание в тази материя, това може да е доста объркващо и дори вредно. От личен опит мога да кажа, че малко не ми е достигнало да полудея на цяло в един момент и повече никога да не бъда това, което съм (въпреки, че знаем, че никога не сме това, което сме били преди 1 секунда). Вероятно сам съм се спрял, но може и насочващ да ми е помогнал, мога само да гадая (макар, че предпогам, че Аз съм си помогнал). На практика тази ненужна сложност прави леда под краката ни да е доста тънък, и не говоря само за езотерика и прочее, говоря за всичко. Може ли да предпложите колко мераклии за истина и знания полудяват? Няма такава статистика, но предполагам, че цифрата е сериозна.


„Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата.“ - Хавелок Елис

 

Mразя сложните концепции, още по-малко пък изричани от глуповати хора. Не случайно Айнащайн е казал за простото нещо, че само този който го разбира може да го обясни по най-простия начин. Разбира се другата крайност са изключително умствено недоразвити субекти (нямам предвид тия по рождение, по-скоро визирам повечето от ‘нормално’ население), за които всяка нова информация е трън забиващ се в петата. Не искат и да чуят, дума да не става. Но в края на деня обичат много да приказват по всички важни нам въпроси, няма как да бъдат възпрени, можем само да ги дефинираме. Тук е редно да спомена “Дънинг-Крюгер ефекта” с които куцо, кьораво и съкато е запознато, освен инфлуенсърите, поп идиоти/идоли, системни подлоги и прочее паразитиращи същества. А тъпото е, че въпреки това ефект няма :)


“Глупака трябва да си мълчи, обаче ако той бе наясно с това, нямаше да бъде глупак“ - Саади


Но нека си дойдем на темата – вечна ли е душата ми? А после к’во? Но първо: искам да ви уведомя, че аз не съм авторитет, а само автор на това, което се е зародило в съзнанието ми и не държа то да бъде възприемано като чиста монета, понеже не е и никога няма да бъде. Чистите монети се ‘коват’ в лабораторни условия. Всъщност моята работа е адски проста: да измисля нещо и после да го напиша на бял лист (в случая текстов файл), размера никога не е от значение. Нямам нуждата от армия от слепи шарани, даже открито изпитвам погнуса от подобни слузести създания (визирам и рибата в т.ч.). Ако не ви се чете това за душата, можете да прескочите до последното изречение и да го прочетете (то се намира най-долу и пише, че е такова).


Вероятно сте чели десетки книги по темата за душата и как се случва всичко, видимо и невидимо, вероятно вече си имате собствено виждане и това е прекрасно. Няма как в 20 изречения да обхвана всичките аспекти на това какво е душата, за к’во е тук и за какво прави това, което прави (пак: 20 изречения срещу 20 книги по 200 страници, яко а?). Глупавото тук в тези 20 книги от по 200 страници, че истинската информация е може би няма и 20 изречения, но това се разбира чак накрая.


В крайна сметка защо ви е да четете това, като можете без особено усилие да да напишете в гугъл “какво е душата” и първият резултат да задоволи вашата жажда за знание. Колко лесно изглежда, а защо тогава съществуват хората като мен? Дали има смисъл от нас се пита в задача, като можете да прочете всичко, което ви интересува веднага и без да влагате и капка време за рисърч. А не ви ли се струва, че газим във водата, а ходим жадни? Кое ни пречи да се наведем и да се напием с водата? Имаме болки в лумбало-сакралната област? Водата е мръсна? Не осъзнаваме, че сме жадни? Причини винаги ще се намерят.


Добре нека направим така: няма да ви давам поредната дефиниция за това какво е душата (понеже така и така сте изчели тия минимум 20 книги и вероятно вече знаете), ще дам една доста проста аналогия. Представете си, че сте автор, който е написал голям роман с много персонажи, да речем на нещо от ранга на “Хари Потър”, “Повелителя на пръстена” или пък “Игра на тронове”. Доста голяма вселена. А всеки един персонаж си има собствена сюжетна линия и случки, които така или иначе се преплитат с другите участници. Излгежда супер сложно, а и наистина е така. Какъв ум трябва да имаш да измислиш всичко това, ако може и с най-малко логически дупки.


В кауша!

 

Внезапно идва на власт неква супер тоталитарна светло насочена групировка, която обещава да спаси човечеството, но решава, че някои неща не са полезни за него, като например вашата творба (макар и шедьовър до преди малко). Творбата трябва да бъде унищожено, а вас да тикнат зад решетките, понеже вече сте много опасен човек, вие сте заплаха за новите лидери и най-вече за овцете под тях. Тикват ви в кауша, а всяко едно копие на вашия шедьовър е изгорено. Няма и папер от него. На практика сега тези всичките герои са мъртви, те не съществуват никъде освен…. В главата ви. Де факто ако са имали душа, а те са имали, сега тя живее във вашата глава. Мъртви ли са те тогава? Физически – да, психически – не. А могат ли да умрат? На теория – да, на практика – не. Единственото, което могат да направят е да ви елиминират физически, с което да унищожат и вашите герои, но… Вие също като вашите герои сте плод на нечии друг по-висш разум (аре няма кво да овъртаме, че това е Висшия Аз), и дори да му влиза в плана вашата физическа смърт в този момент, то това не е никаква пречка, да ви “реанимира” като или оживеете по чудо или просто спусне друга негова/ваша инстанция и тя отново има същото знание за тези герои от вашата творба. Въпрос на време е тази зла групировка да изпадне в немилост и следващите добри да ви освободят от затвора, като визията им за добруването на обществото съвпада с идеологията от вашата книга. Въпрос на време да съживите всички ваши герои и те отново да заживеят в сърцата на хората. А дали нещо може да убие вашия висш Аз? Не зная, но и дори и да има такова създание, то тоя – Висшия Аз е плод на друго по-висше създание, което отново може да го инстанциира и така напрактика всички по веригата са си живи и здрави и се веселят Non Stop :)


Едно зная със сигурност – Източника няма кой да го унищожи, освен ако той самия не реши да се разтвори в заобикалящата го среда - Нищото, което пък рано или късно отново ще реши да се ‘концентрира’ в Нещо (Източника). Общо взето така работятя нещата.


Некви куци физици излизат и масово дъвчат, че “Вселената се разширява, времето върви напред, но в един момент, обаче ще започне обратния процес на свиване и всичко ще тръгне наобратно”. Потчи им вярвам. Замислих се, че ще е много яко да можем да изживеем всичко това отново, но назад, даже му измислих име “Завръщане в Нищото”. Не зная само как ще свикна с това, например да ме откопаят от гроба и да заживея отново, а накрая в инфантилно състояние да ме вкарат, там от където излизат бебетата сега; да слушам музика на обратно; да поемам течност през члена си, и после да я връщам през устата си и т.н… А сега е време за конспирации с дявола :-)





Да, това не е нещо ново, всички го знаете, но това, което не знаете е следното: никой нормален не слуша музиката наобратно (освен по-едричките и леко несимпатични death metal девойки с много тъмен грим под очите), че да му се набие в тъпата кратуна, че дявола е велик и трябва да го почита, нали това е базовата теория? Обаче тия пичове - сатанистите и прочее evil паплач продължават да вкарват в музиката текстове, които пуснати наобратно величаят рогатия им бог. Щом имат толкова акъл, едва ли са пропуснали факта, че към настоящия момент, ефекта не е толкова значителен, дали не чакат нещо друго? Явно да, май чакат момента, в който Вселената започне да се свива и всичко ще тръгне наобратно. Ако човек събере 2 и 2 ще му дойде на ум, че тогава нормалното движение на музиката ще е сегашното наобратно и познайте - дявола и всички негови служители ще са възпявани non stop и ще бъдат възприети на масово ниво, а исуската и добрите ангелчета-херувимчета ще бъдат обявени за лошите и ще бъдат натикани в миша дупка. Разбирате ли в какъв мащаб мислят тия пичове, не хидяли години напред, а хиляди години напред и назад. А си мислехме, че били прости хората тия сатанистите. Абе генерално всичко ще е “upside-down”, което както знаем си е валиден принцип и сега ;)


Последното изречение: We life forever!


Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Скополамин - Краля на контрола върху съзнанието (update 15.11.14)