Логиката в анимациите

С тази статия целя да отворя нов мини клъстер в консенсусната реалност, в който да вписвам различни наблюдения, той ще бъде достъпен във „фокус 28“, близо до познатия на мнозина от вас „фокус 27“, което е логично...... което е бахти глупостта (говорим за „фокус 27“ и прочее.... уж всичко е абстракция и нищо не е логично, а пък продължаваме да боравим с последователности и арабски цифри. И това ако не идва от ума, какво ще кажете?).

Дори още не зная как да нарека този клъстер, като за начало ще бъде супер повърхностно, за да може повече хора да попият идеята. Идея която да следват като пътеводна светлина в случай на различни reality blackouts. Опита ми ме е научил, че най-лесно се запомнят неща, когато всичко се разказва с огромна доза хумор, ебавки и всякакви такива от тоя род. Нека това не ви заблуждава :)

Та кой по дяволите може да пише некви неща за анимациите и да претендира за някаква сериозност? Явно никой, или поне никой не е дръзнал да го стори. Все пак да припомня, че реалността, в която живеем може да бъде разглеждана точно като анимация, в която самата й цялост (както можем да я определим) е просто съвкупност от множество отделни кадри, които се движат (анимират) един след друг. Цялото ни творение е базирано на това течение (поток), и щом това е нещо истинско, какво по-добре би се доближило до него, освен лишената от логика анимация?

А какво ще кажете за машината на Руб Голдсбърг? Чували ли сте за нея? Не сте? Да, но съм убеден, че сте я виждали поне 1 000 000 пъти и то не къде да е, а в нейната най-популярна среда – анимацията. Защото само там би могла да съществува и да прави нещо по най-налудничав начин. Накратко: 




„Машината на Руб Голдбърг е нарицателно на прекалено сложно устройство, реализиращо много проста работа, измишльотина, която върши много действия, с незначителен краен резултат. Това е синоним на ненужно усложнена работа или машина с минимален ефект. Като правило по-голямата част от действието на машината се осъществява от поредица верижни реакции, свързани последователно на принципа на доминото. Крайният резултат често пъти е съвсем неочакван за страничния наблюдател.“

На мен лично това много ми наподобява реалната Система, в която пребиваваме – всичко е умишлено супер усложнено, докато крайния ефект е просто някъде да се премести паднало листо с 1mm. А за „счупванията“ и аберациите да не говорим. A сега ви предстои да прочетете и наблюдавате логиката в анимационните филмичета, и както се казваше в една от поемите на  Данте Агилиери „... О вий, кои престъпяте тоз праг, надежда всяка тука оставете.

Did you leave it?

OK!

Според аниматора Арт Бабит „Анимацията следва законите на физиката – освен ако е по-забавно да не го прави“. Идеята, че анимациите имат поведение, което се различава от това в реалния свят (което не е случайно), е почти толкова стара колкото и самата анимация. Например Уолт Дисни (да запалим дебела черна свещ и да цитираме обичайните християнски псалми на обратно, evil) вече говори за така нареченото „правдоподобно невъзможно“ през 1956 година.



„The Plausible Impossible“ е епизод от телевизионната програма „Дисниленд“, излъчен за пръв път на 31 октомври, 1956 г.. В него Оулт Дисни обяснява на длъж и шир как рисунките и анимацията съдържат елементи, които са невъзможни, изглеждайки правдоподобно. Този феномен може да бъде наблюдаван в древната ни история (египетски богове, дракони, чудовища и всякакви разнородни митологични същества) и популярните анимета с Мики Маус, Доналд Дък  и други.

За да онагледим лишения от логика анимационен свят, ще ви представя някои от най-нелепите примери, които се надявам освен невъздържима порция смях, да успеят да ви предложат и нещо друго, като например съвсем ново поле за размисъл. Но като цяло това зависи изцяло от наблюдаващия, който е необичайно внимателен и разбира в какво се забърква, когато наблюдава даден обект.

Призива ми е нека хората, които си мислят, че анимацията е просто за забавление и всичко е повърхностно,
просто да не си губят времето тук. Няма смисъл, а имате толкова много сериозни задачи за вършене в реалния свят, като си представя и тръпки ме побиват. What is real, Neo? Fuck!

1. Трите прасенце имат портрет на баща си, окачен на стената.

2. Обяснете ми това, моля!

3. Цял ден ходят голи, а на плажа си слагат бански.

4. Празнуват Коледа, обаче Исуската още не се е родил, мамка му!

5. И двете са кучета, но едното е домашен любимец а другото е собственика, о Гуфи!
(в добавка: домашния любимец е по-умното куче – лично наблюдение)

6. Казва ти, че си любовта на живота й, а глупака забравя как изглежда и хуква да слага обувката на всяко едно момиче в кралството.

7. Няма шанс да се измъкнат!

8. Дисни логика.

9. Мини Маус се страхува от мишки, без да упоменаваме факта, че и тя е шибана мишка!

10. Какъв вид техника е това?

11. Как да направиш по-очевидно, че двама са мъж и жена? Направи ги да изглеждат като брат и сестра (Ooops! Секса между роднини е забранен бе!)

12. Никой в цялото шибано кралство нямал нейния размера за обувки. Сериозно. Предлагам да ги пратим в град Пловдив, да видят те изобилие от обувки ... :D

13. Намираш случаен труп в гората и го целуваш, това е!

14. LSD ти помага да слушаш музика с очите си, особено ако си рак.

15. И така, имали ли са те коси или не?

16. Да научиш английски от англичанка, която има американски акцент (that was ultra stupid).


17. R.I.P. логика! Патици се хранят с пилешко (все едно поглеждаме моментно в някоя съвременна птицеферма).

18. Спондж Боб физика.

19. Израснал си в джунглата сред маймуни, но иначе си прясно избръснат.
(Хайде някой загубеняк четящ блога ми, работещ в рекламите да предложи идеята на шефа си за подобна реклама. Хайде загубеняко сега е твоят шанс да блеснеш в света на идиотските реклами. Go go!)

20. Как по дяволите това дете си облича тениската?

21. Гравитацията не работи, докато не погледнеш надолу.
(Може би най-класическия пример ever, препратка към доста китайски книги и най-вече към съвременната квантова физика и великия наблюдаващ, който просто ако не наблюдава даден обект (явление), последния няма как да съществува. Т.е. ако не наблюдаваме гравитацията, която очевидно е долу, няма как да паднем. Един практически опит  в действителност, обаче бързо би опровергал това! So, fuck all quantum bullshits!)

22. Детето на Апу расте нормално, а Маги Симпсън продължава да е на 1 годинка вече цели 28 години.

23. Дисни те учи да не говориш с непознати. Освен ако не са супер секси.

24. Как неговите родители НЕ знаят за тайната му лаборатория? Сметката за електричество трябва да е баснословна.
(идеален пример за едно овче общество, което плаща сметки без да се интересува какво става в стаичката зад гърба му)

25. Спондж (гъбата) мие чинии.

26. Ако „Красавицата и Звяра“ ни учат на нещо, то е, че външния видя няма значение. Поне докато да я държиш заключена достатъчно дълго време.

27. Баща й има величествен тризъбец, а тя се кефи на крива вилица.

28. Aко обувките й са били плътно прилепнали, как е успяла да я изхлузи без да разбере?

29. Можа да направи ултра модерна лаборатория, въоръжена с машини на времето и лазери, а не може да направи една проста система за сигурност, която да го опази от нахалната му сестричка.

30. Намираш изоставена къща. Изчисти я.

31. Джери ходи цял ден гол, но се срамува когато някои друг го наблюдава, когато се къпе.

32. Нека да играем на камък, ножица хартия. Ножицата бие хартията!

33. Носят маски, не изглежда да са големи грозни костенурки или нещо друго.

34. Майната й на логиката.

35. Защо им е да ходят на пръсти, като могат да летят?

36. Осъзнаваш ли, че ръцете ми са все още свободни?

37. Как очилата му на това странно добиче стоят там без уши и нос на които да се държат?

38. Лети в самолет. Това е птица.

39. Аквамен, това е глупост и ти го знаеш.

40. За къде са хванати ръкавите на Спондж Боб?

41. Разобличили са стотици измамници. Продължават да се страхуват от чудовища.

42. Срещал е Исус няколко пъти. Продължава да е атеист.
    (коментар под снимката: „the existence of Jesus does not proof the existence of God“)

43.  Да накарам непознат да се влюби в мен за 3 дни или да продам душата си на морска вещица? Предизвикателството прието!

44. Никога не носи фланелка но винаги е изгорял на фланелка
(Те и бургаските батки са така, интересно как ли го правят?)

45. Бъгс Бъни бръсне своята брада.

46. Може да вдигне носорог, но не и малко лъвче.

47. Отвлечена от чудовище, сприятелява се с неговия гардероб.

48. Как по дяволите Зубат се държи за тая костенурка?

50. Баща и неговата дъщеря.

51. Това, което не те убива просто те деформира.

52. Анимационна логика: викането те прави по-силен.
(ама те и батките от всички селски райони така правят)

53.  Пинокио може да оцелее на дъното на океана, но във водата до кокалчетата се дави.
(Има ли спасител тука или пак е на бийч бара и пие фрапе с тъпа кифла, на която разправя колко му била ръката, а сравнение с нея кормилото на bmw-то му изглеждало доста миниатюрно)


54. Това е кон. Аргументацията ти не струва. Спри!

55. Всички дупки са преносими!
(доказателство: един камион превозвал дупки, някъде по пътя тръснало и той изтървал една от тях. Когато, обаче се върнал да я вземе той паднал в нея. [беше много смешен виц на времето] )

56. Срещаш нямо момиче на плажа, изглежда нормално. Ще и дам пръстен!
(в днешно време няма неми момичета на плажа, и това изглежда е новото нормално, пръстени на плаж не се подаряват – само в изискана чалга атмосфера)

57. Силата не може да преминава през ръкавици, само през обувки!

58. Само ако можеше Браян да достигне до педалите.

59. Дрехите и се променят в полунощ. Обувките обаче си остават същите.
(една сходна житейска история: някои млади момичета в разгара на нощния танц, забравят да сменят дискотечните обувки с налъми и така излизат рано сутрин да посрещнат стадото кози, за които са ги пратили, obviously)

60. Лудата и мащеха иска сърцето й в кутия. А какво правим когато нещата са яко прецакани? Разбира се – пеем си песни и събираме дивите животни!

61. Мишка разхожда куче, евала Уолт!

62. Почакай малко. Как той си държи пурата?
(и тъй като така може да се държи пура, мисля, че става дума не за пръстите, а за това къде му е устата и къде пурата)

63. Пита дали е безопасно да се вози. Има тигър за домашен любимец.

64. Отива в дълбокия космос без скафандър, какво от това. Живее за да разкаже историята.

65. Но защо плувам сама? Аз съм на 5.

66. Забелязвал ли е някой, че на тоя пич мустака не му е на правилното място?

67. Да, добре, Рик.

68. Да отделиш сянката от себе си – използваш сапун.
(за сведение – турските сапуни не вършат работа)

69. Най-големия хищник. Храни се с буболечки.


69 – Дао, без да искам стигнах до тази магическа цифра, несъзнавайки изключването на 2-3 супер безсмислени картинки. Разбира се, че за наблюдаващия читател това ще изглежда нагласено, няма спор. Тогава в своя защита бих казал: Спрете да мислите, че някои постоянно ви лъже и иска да ви стори нещо лошо.

Така се получи и толкова :)

и друго: уж ви говорех, че цитирам "всичко е абстракция и нищо не е логично, а пък продължаваме да боравим с последователности и арабски цифри. И това ако не идва от ума..." и пак си играх с арабски цифри и последователности. Нека няма логика, моля.

Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Ранните експерименти с LSD в комунистическа България