S, X-men и шахматната Игра на тронове и апокалипсис



Миналата седмица попаднах на статия с доста необичайно заглавие:

"What the Hell Was That 'S' Thing Everyone Drew in School?"

Първият момент помислих, че е тотална глупост и освен заглавието, още преди да съм я прочел знаех, че няма как тази статия да даде адектватния отговор (който така или иначе по една или друга причина вече знаем), то някак си реших да я преведа за да видите нагледно как работи механизма на перцепцията на инфромация в Играта, когато играч от по-ниско ниво се помъчи да декодира информационни нишки от нейно по-горно ниво (например от level 2 да искат да декодират информации предназначени за level 19). Говоря за Играта, а не за плътност.
И нищо, че който все много говорел нищо не казвал, може пък и да не е точно така или пък да е точно така, винаги ще е така докато си мислим, че има само две страни на монетата. Прочетете статията, надявам се, че ще има с какво да ви допълни и виж ти, стимулирала да доизмислите разни неща за вашето локално прибивание тук. Започваме от ниво 4-то на локалната Игра:

Какво по дяволите е това „S“, което всички деца в училище рисуват?


Бях на осем, когато някой ми показа как да рисувам това. То започва с набор от три успоредни линии, които се съединяват по диагонала от ляво на дясно, после ги заострям в горната и долна страни. Получава се едно жестоко, красиво „S“, а да го рисуваш е нещо пристрастяващо.

Скоро всичките ми учебници бяха надраскани с това „S“. Никога не си направих труда да попитам какво означава това или от къде идва, аз просто си знаех, че го харесвам. Оказа се, че не съм само аз.



Наскоро правих търсене за „S“ в Гугъл и открих, че въпреки, че всеки го обича, никой не знае неговият произход. Различни Reddit–и и информационни табла са пълни с носталгични изкази на хора без следа.

Изглежда, че „S“ се е появило в цялата Северна Америка, Южна Америка, Европа, Русия, Азия и Австралия. Някои хора мислят, че това „S“ е рожба на 90-те, други пък твърдят, че са виждали това още по рано – през 60-те години. Имаше и теории, че това е символ на метъл банда от 80-те, достигна се и до твърдение, че това оригиналната емблема на марка за дрехи – Stussy. Не липсваше и твърдението, че това вариация на логото на Супермен. Никой от тях не беше сигурен.

Помислих си, че ще е добре да попитам колегите в офиса.

Това е Суперменското „S““ помисли, Бен, нашият графичен дизайнер. Попитах го дали наистина мисли, че това произлиза от Супермен, но той отговори, че това не е така, „Не, просто си мисля, че когато децата го рисуват си мислят така. Те го рисуват просто защото е яко“.


Обадих се по телефона на DC Comics, да разбера дали те не знаят нещо. Според Бенджамин ЛеКлер, който е управител на комикс библиотеката в студиото им в Бърбанк, Калифорния, това „S“ няма нищо общо със Супермен.

Това не изглежда като нито една от емблемите по старите лога на Супермен“ каза той, след като се разрови из техния архив. „Неговото „S“ има доста повече отворено пространство и почти никога не се свързва със себе си“.

ЛеКлер ми каза, че доста се е заинтригувал и, като мен, щял да започне свое собствено мини разследване по случая в уеб мрежата. „Не предполагах, че това „S“ може да се окаже толкова заплетена мистерия, в стил градска легенда. Бих искал това да е свързано със Супермен, но аз не мисля, че е. Въпреки, че символа на гърдите на Супермен е един от най-известните“ казва той.

Това S е марка Stussy!“ възкликна Рамона, наша друга колежка. Подобно на предположението на Бен, тя също не беше сигурна, че това e от популярната марка дрехи, но въпреки това отказа за повярва в друго. „Това определено е Stussy „S“", каза отново тя, после нарисува нейна собствена версия, която далеч не беше толкова добра като моята.


Почти във всеки форум в интернет се споменава Stussy, която е калифорнийска компания за улично/сърф облекло, основана през 80-те години. Това ме провокира да се обадя на Stussy.

SPCTTR: Докато автора звънеше в офиса на Stussy, аз пък реших да проверя дали има такова животно в мрежата, за да не пишем тотални глупости разбира се. Да, оказва се, че има такава марка дрехи, която се изписва „Stüssy“ и дори предлага различни фешън облекла за есен 2016. Не бях очарован от видяното, позиращите манекени ми приличаха като, че са облечени в некви работни облекла. Но какво чудно, модата е вид event loop, който си цикли нагоре-надолу и просто визуализира едни и същи неща в различни времеви периоди.

Не, това не е оригинално Stüssy лого“, заяви Ейми Коутс, която е работила заедно с Шон Стъси (собственика) от 1985 година насам. Явно, че хората са рисували това „S“ много преди Stüssy да бъде основана... Накрая попитах Коутс на какво и прилича този символ и тя отвърна „прилича ми на логото на Suzuki“.



Бях изкушен да се обадя в Suzuki, но не го направих, реших, да погледна по-голямата картина, това означаваше да се свържа с Пол Кобли, който е експерт по символи и семиотика. Той е професор по езици и медии в Университета Мидълсекс в Лондон. Според него, теорията, че това е лого на дългокоса метал банда от 80-те е просто смешно. „Това със сигурност не е логото на Saxon“, казва той. „Тяхното е далеч по заострено и има различни неща покрай него“. После той обясни кое за него е най-логичното, което беше, че на хората им е забавно да го рисуват.

Причината децата да минават през това е може би защото това е лентата на Мьобиус“, доълва той, визирайки свързващите се едноповърхностни форми в рисунките на Мориц Ешер.

Мисля, че той е попаднал на нещо. Повечето девет годишни деца не могат да рисуват подобни неща (SP: по-голяма глупост не бях чувал), така, че когато някой като с магическа пръчка нарисува нещо яко пред тях, то става вирално. Особено, когато формата е математически по-сложна, следвайки приемствеността на лентата на Мьобиус. Да бях научил за този термин 10 минути по-рано, но нищо, сега зная за Мьобиус и неговата лента.

В заключение мога да кажа, че това „S“ не е логото на Супермен, нито е лого на Stussy, или пък дар от извънземните. Мисля си, че това е просто за забава.


Автор: Джулиан Морган



SPCTTR: Е щом си мислиш, че е просто за забава нека не нарушавам твоето спокойствие и най-вече вселенските закони, ще те оставя да живееш с това си разбиране драги. Ако пък ти е писано, може някога да научиш какво е това „S“ и от къде аджеба идва. Не ви ли става супер смешно, че например някой от вас читателите знаят за „S“, което масата хора не знаят и общо взето им гледаме сеира (макар да не е точно така), което не означава, че не бих ги светнал, разбира се само да исках и разбира се само да имаха нужната нотка перцепция да го осъзнаят. До тогава ще гледаме още много глуповати изкази като този, и повярвайте ми това е само началото. Няма недостъпна информация, има само отказ тя да бъде възприета и така си циклиш в същото ниво и т.н.. Да не забравяме, че играем Игра, която се състои от множество нива и няма как участник във 2-ро ниво да бъде пуснат на по-високо ниво, просто ей така за fun. Знаем от видео игрите, че със всяко следващо ниво, самата игра става доста по-трудна но и вие натрупвате повече експириънс, оръжия, сила и знания. Това на мета ниво обяснява защо повечето хора не възприемат това, което им казваме. Ако теоретично вие сте на 19-то ниво и имате приятел, който е на 4-то ниво, вие му казвате „Хей приятел да знаеш какви чудни места има, какви невероятно неща се откриват и какви приказни създания освен нас живеят тук“, шанса да срещнете неговият тъп поглед е огромен. Ако си на 4-то ниво то няма как да знаеш как е на 19-то, та ти даже на знаеш, че има такова, би следвало да го отхвърлиш като опция..... ignore, ignore, ignore! Ta дявол го взел, той е само на 4-то ниво, разберете го и спрете да го просветлявате за вашето тъпо 19-то ниво. Нима комара, който лети в огромна къща ще има разбиране за разположението на стаите й? Съответно и вие бидейки в 19-то ниво на Играта не бихте повярвали много, много на някой от 46-то ниво например, защото той ще ви говори тоталните глупости, надминаващи дори най-извратеното в творбите на автори като Уйлям Бъроуз. Тук е редно да спомена, че точно по този начин са е зародила импотентност като религиите (всичките шибани до една). Реално знаем за корените им, все пак си представете как човек от ниските ниво 1-во на Играта би интерпретирал по-висшите концепции на неговото ниво, защото нека си признаем, хората, които са се занимавали с религия не са били от най-умните, просто са имали късмета, другите край тях да са още по-неуки. Всичко случващо се е било божествено чудо, импулсите от Висшия Аз са били божии такива, нищо не е пречело на обикновено извънземно с кораб да се прави на каквото си иска божество. Всичко е било вземано за чиста монета. А тази мисловна цикличност се радва на добър контрол сред масите дори и в наши дни, което е нещо, достойно за похвала.

EDIT (06-10-2016): Само седмица по-късно, след която излезе римейка на "West World", eто на какво се натъквам:


:




Често локалната Игра бива сравнявана с шахматната табла, на която двете полярности, стоейки от двете страни, разиграват своите ходове и вие бидейки just пешка трябва да играете по техните правила, това е така, но си мисля, че и тук има супер много неизвестни, които до голяма степен генерират още повече дезинформация в колективното несъзнавано. Вероятно шахматната табла не е една а са множество такива, които на всяко ниво са с различни модификации на правила и препядствия..... няма как да е само една таблата, макар, че би било редно: една Игра = една табла. Наскоро разсъждавах за играта "шах", която се играе именно на такава табла, до интересни заключения стигнах, като например, че тази игра е модифицирана версия на подобна Игра, която както се сещате е замислена от Империите, имаща за цел да тренира техният войнствен дух. Официалното описание на тази игра гласи „Думата шах идва от персийски и означава император, а думата мат означава мъртъв. Който умъртви противниковия император (цар), той печели играта.“ Прави ли ви впечатление, че се говори само за царя, а има и царица (по-скоро кралица), която за разлика от него може да се прави пълни ходове напред-назад и по всички диагонали. Това като, че ли намеква „Аз мога да контролирам всичко по хоризонтала, вертикала и диагонала“. Думата „мат“, ако бъде изписана както би трябвало да е, ще е „маат“, което означва „майка“, не ви ли стана ясно сега? Тази, която давала живота и смъртта, тази която е спокойна като водата, но разгневи ли се става ураган и помита всичко по пътя си - Mar <=> War (М/W token). В шаха има Крал и Кралица, но някак си се споменава само за „смъртта на Краля“ и т.н.. Отново имаме публично водеща мъжка фигура, която в последствие се оказва, че е само за параван, и, че конците всъщност се дърпат от Кралицата, нищо ново, все същите древни принципи. И макар, че нито играя на шах, нито съм гледал всички сезони на „Игра на тронове“, то не може да пропусна да цитирам слоугъна, който се беше появил на постера на един от сезоните - „All men must die!“, което чисто синхромистично е корелация с играта на шах и принципите на въпросните две извънземни раси. Другото, което ми се струва доста откачено като концепт е, че във шаха освен пешките, краля и кралицата има по четири топа, офицера и коне. Нямаше как да не ми светне, че конете са точно четири, досущ като Четирите конника на Апокалипсиса - Завоевателят, Войната, Гладът и Смъртта. Казах ви, че е откачено.

Наскоро се реших да гледам последният Х-мен, който бе кръстен точно така „Апокалипсис“, то какво ли би могло да бъде измислено от нация като Америка, само завоевания, войни, глад и смърт сеят, досущ като четиримата конници взети заедно. Бях чел една статия за тоя филм и сега ме яд, че не успях да запазq съдържанието й (понеже беше страница от вестник) за да го цитирам тук. Ще пиша това, което си спомням по памет. Ставаше дума, че въпросният филм е струвал някакви си 200 и кусур милиона долара, но приходите от него се очаквало да бъдат около 2 и кусур милиарда долара, добра инвестиция by the way. Toва е деветият филм от поредицата и е режисиран от не кой да е, а от самият Брайън Сингър (некъв там), който е режисирал повечето X-men серии – цели 5, включително и филма „Супермен се завръща“, което отново поставя въпроса – дали „S“ идва от съкращението на думата Super(man), да се чете „S from Upper се завръща“. Та Браян доста искрено и лично (пиу-пиу-пиу) започна да разказва, че им трябвало невероятно силен злодей, който да е по-силен от всичките мутанти до сега, за целта.... о jesus... той трябвало да прочете доста от библейските пасажи и да успее да измисли как да ги напасне, че да получи перфектната машина за унищожение, уви тогава той прочел главата „Апокалипсис“ и го озарила гениалната мисъл, че неговия злодей ще се казва Апокалипсис и това ще самият бог РА, който лежи в забвение в дън земите, а като се надигне ще събере своята армия от четирима мутанта (конника) и с тяхна помощ ще унищожи всички вярващи в другите фалшиви божества като него (разбирай другата извънземна фракция, която ръководи парада на пешките в момента). Играта предстои, всичките фигури са заели своите места и чакат нареждания. Апокалипсис прави своите първи ходове и помита всичко, до което се докопа, изглежда, че рулиращата фракция в момента е пред своят крах...... но не! Нищо, че е по-силен от тях те са много повече от него, те са обединени, защото обединението прави силата, както пише пред най-големия публичен бардак в град София. Най-силният мъж сред мъжете Чарлз Екзевиър или просто професор Х, не може да надвие този силен противник, тогава на помощ му се притича подтисканатa еони наред женска енергия, защото само обединението ще победи. Софи Търнър нанася своят последен удар, след което се издига във въздуха във формата на огнения феникс, о, сойки присмехулки! На следващия кадър виждаме как Дженифър Лорънс (Мистик/Катнис) си отдъхва, докато Ра е размазан от новата Кралица на този шахматен двубой!


Разярената Джийн, стоварваща цялата имперска мощ върху РА

RA миг преди смъртта, получавайки своето прозрение...


Джийн триумфира във формата на феникс
"Look at me Katnis, i`m a new Queen of the Game!"
Сойката гледа към феникса :)


Любопитното за Софи Търнър е, че учи в девическо училище, което се казва „The King High School“, да живее Краля! Ако не можете да познаете къде Софи прави своят дебют, аз ще ви кажа: дебютната й роля е през 2011 г. в сериала „Игра на Тронове“, където играе персонаж на име Санса Старк (акронимно „SS“), всички мъже май ще трябва да умрат, защото „X-men“ може да бъде разгледано и като математически пример:

X - men = Orion, но без мъжете


Помнете накрая само Краля умира! Тази статия най-накрая започна да ми харесва :)

За финал ще ви кажа една моя дзен мъдрост, която ме озари днес, докато се чудех каква глупост да напиша:

„Който говори – не прави нищо, който не говори – не прави нищо!“

(не се мъчете да я разберете от първият път) :)

















Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet