Ad usum internum #4

В някоя паралелна вселена :)

Ядрото на всяка една история е забулено от хиляди митове, за които ще ви трябват поне хиляда остриета за да пробиете. Това е нещо времеемко и крие сериозната опасност да се забравите в някои от митовете и да заиграете вътре в тях.


***

В случването на едно събитие може да бъдат наблюдавани два ефекта: внезапен и видим ефект и продължителния и често невидим, от повечето наблюдатели, ефект. Да наблюдаваш втория ефект е нещо скучно за ума.

***

Можеш да видиш „лицето” на един архетип само по начина по-който знаеш за него.

***

Една орионизирана женска винаги би се възмутила ако ѝ говорите в императивен тон и то „като на куче".

Когато мъж спаси жена е нещо нормално, а когато жена спаси мъж това е невероятно събитие, което трябва да бъде отразено и видяно от всички. Тя е герой! Нищо, че думата „герой” е в мъжки род, затова пък думите „медия” и „новина” са от женски род, което накланя везните.

Изборите: Гласувайте само със знак "x" или "v". Където "x" е за Империята, а "v" e отново за нея. Imperio en vivo!

***

Чудя се кое точно глупавите определят като блаженство в своята собствена невежест? Явно някой много умен им е подшушнал, че колкото са по-прости,  толкова ще са по-блажени. Наложило се обаче това блаженство да бъде фино контролирано и насочвано. Нали когато запалите свещ не искате разтопения восък да се разлее навсякъде? Така е и с "разпалването" на определени идеи - трябва предварително да знаеш на къде ще се "разлеят" и какви мерки да вземеш. 

Нима всеки следващ дадена религия изпитва блаженство от своето невежие?  Защото религията твърди, че само тя е правилния път, който води до блаженството и радостта. Но тая глупавата радост и онова лоеното блаженство.

Доста често чуваме по медията как покаял се наркоман захвърля наркотиците и се обръща към бога. Всички са възхитени, Аз не! Това, което прави наркомана е да замести една дрога с друга, в случая това е религията. Всъщност наркомана може да избира – метадон или религия.

Една от функциите на агнеца-бог била да опрощава греховете, които метафорично са отпаден продукт от нашето житие-битие, който ние изхвърляме на бунището. Идва ли това да ни подскаже, че исуската е бил собственик на първото глобално дружество за изхвърляне на отпадъци? Ако няма бог, то ние ще затънем в отпадъците си и ще умрем, няма да има смисъл от това нали? Така ли би го сторило Творението? Ами Твореца, такива ли идеали ще ни „програмира”? Всичко е толкова просто:

„Ние не сме грешни същества, и НЯМА никакви божества!”

Каква смелост бихте могли да очаквате от божество, което е асоциирано с овчи образ и подобие?

Каква титла би имал царя на овцете? - овЦар!

***

Източника е просто една мета-макро яйцеклетка :D

***

Първите седем години са най-важните за програмирането на една личност”, така разбирайте, когато някой ви каже, че първите седем години ви липсват.

***

Защо електроните се въртят около ядрото на атома? Защо планетите се въртят около Слънцето? Защо изобщо има нужда нещо се върти около друго нещо? Явно това е нещо фундаментално, щом имаме повтарящ се модел на макро и микро ниво.

***

Китайската поговорка "за да разрешиш даден проблем, първо трябва да го назовеш" не важи за хората с манталитет на жертва. Те постоянно назовават своите проблеми пред всеки, въпреки това те не правят нищо по въпроса, просто така им харесва. Те не разбират, че разстоянието между сегашното им състояние и свободата се нарича „действие”, което трябва да бъде разиграно.

***

Макар, че винаги са се водили войни и винаги е имало победител и победен, то победителя не е бил такъв ако просто само е успял да сломи противника си. Той е ставал такъв, когато е успявал да прекърши духа на противника си, тогава е имало победа. С други думи „ако успееш да прекършиш духа на някой, то ти си го победил вече”. Не е нужно да избиваш милиони, за да победиш, нужно е да сломиш духа им, това се счита за чиста победа. България е жив пример.

***

Хората, които употребявали алкохол били агресивни и конфликтни. Тези, които не употребявали алкохол били добри и водели скучен живот, който в някои случаи водел до конфликт и агресия.

***

Пожелания изричани от ваши близки и познати не се реализират, те оставят празни. Процеса по реализация е доста сложно нещо. Първо това пожелание идва от външен източник, нямаш нищо общо с твоя вътрешен космос, т.е. не може да засадите ябълка в пустиня или пък кактус на северния полюс и да чакате резултат. Трябва да знаете дали почвата е благотворна за това, което ще „засадите”, но вие не знаете, понеже градината, в която мислите да правите това не е вашата собствена (друг е момента, че в тия масови пожелания не се влага нищо, те са автоматично генерирани, често еднакви символно и контекстуално). Теоретически можем да предположим, че случайно сте нацелили какви пожелания могат да растат в дадена чужда градина. Тук идва момента, в който това пожелание трябва да бъде отгледано и чак след това да берете плодовете му, които както се досещате ще се материализират като нещо външно – искате кола, садите пожеланието за кола, то расте и после имате кола (колкото и тъпо да звучи). Може да избегнете всичкия тоя nullshit, като просто си пожелаете нещо сами, без намесата на външен източник. Та по дяволите вие трябва най-добре да знаете какво може да расте във вашата градина. Ето аз зная, че на моята тераса, на точно определено место орхидеите растат като луди, знание базирано на проба-грешка.

***

Ние всички вървим в купом НАПРЕД! ….. престанете с тази глупост!
Не следвай ортодоксални религии,
Не следвай слепи учения,
Не следвай квази методологии,
Не следвай възнесени гурута,
Не следвай овчия колектив,
Не следвай пропагандните брътвежи на елита,
Извърти глава и чуй сърцето, то ще ти каже да се върнеш на ОБРАТНО, чак до там от където ще започнеш да вървиш по своите собствени стъпки, там откъдето ще личи само твоя отпечатък от подметките.

***

Технически погледнато понятието "ясна мисъл" е грешно, нима когато небето е ясно се случва нещо? Сама по себе си ясната мисъл не може да изкристализира дадена идея, но може да бъде предвестник на прииждащата буря, облаци и гръмове, в които се ражда нещо.

***

Смейте се, шегувайте се един на друг, това е най-забавната част от живота ви.

***

Всичките ни закони са извън закона.

***

Вие обичате да получавате „likes” във Facebook? Добре, в това няма нищо лошо. Нека сега обаче премахнем “k” oт думата „likes”, ще бъдете ли (не)приятно изненадани да узнаете, че с всеки един „li(k)e” се самозалъгвате отново и отново.

***

"Не попадайте в капана да наричате това, което не разбирате глупост" - ако това стане обществен идеал, това значително ще редуцира ширещата се жалост, трагедия и най-вече bullshit! Eто тогава ще можем да говорим за някакви наченки на духовно развитие и то на mass level, което сега се намира в сферата на абстрактната идиотщина...

***

Често когато си спомня нещо и го споделя с хора, ми казват "o, имаш добра памет!". Когато пък някога ме озари мисъл и я изкажа, никога не са ми казвали, че имам "добра мисъл". Явно паметта е по-ценна от мисълта, което е нелепо, понеже "паметта е запис на нещата, установени с мисълта", както го е казал Цицерон. Каузално погледнато без мисълта нe може да съществува памет.

***


Както когато натрупа много сняг сте принудени да вървите по тясна пътечка, бутайки се с други и често падайки, така и когато менталните блокажи се натрупат, то вие нямате друг избор, освен да вървите в тесния коловоз на живота, бутайки се с други и често падайки.

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Еnter the VʘID

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet