Окултната библиотека на Джон Дий


Джон Дий (1527-1609) е една от най-загадъчните фигури, живели през епохата на кралица Елизабет I. Той е учен и алхимик и оглавява огромна библиотека, съдържаща в себе си колекция от множество алхимични и окултни текстове (част от тях са негово творчество). Една от най-големите през Елизабетинска Англия, тази библиотека потъва в забвение след смъртта на Дий. Въпреки това над 100 оцелели тома бяха подарени на Кралския Колеж на Лекарите в Лондон, които през Януари 2016 ще организират експозиция, наречена „Ученик, придворен и магьосник: изгубената библиотека на Джон Дий”.


През целия си живот, според сведения от неговата Алма матер – Сейнт Джоунс Колидж в Кеймбридж, Дий натрупал огромна колекция от най-малко 3000 печатни тома, както и голям брой ръкописи, които той първоначално съхранявал в своето жилище в Мортлейк. Почти веднага след като той заминава за Полша, това е и периода в живота му, изпълнен с най-много противоречия, за да комуникира с духове (в някой текстове са „ангели”), къщата му е разбита и много от книгите са откраднати. За извършители на това деяние се считат негови бивши ученици, един от тях е Никълъс Сондърс. Маркиза на Дорчестър по-късно придобива заграбеното от Сондърс и го дарява на Кралския Колеж. Според брошура за предстоящата изложба, това ще бъде „първото представяне на книгите на най-известния „фокусник” на Елизабетинска Англия,  пред широката аудитория”.

Архивът на Дий, намиращ се в библиотеката на Кралския Колеж включва такива произведения като „La cosmographie universelle” от Андре Теве и „Polygraphie et Universelle escriture cabalistique” от Йоханес Тритемий. Дий оставя своите собствени бележки по много от изданията. Легендата за Джон Дий е нараснала неимоверно през изминалите години, дотолкова, че дори да вдъхнови писателите да пишат книги за него, например отличната мистерия на Питър Акройд „Къщата на доктор Дий”. Той дори е бил „участник” в оперното произведение „Д-р Дий: Една Английска опера”. Изложбата организирана от Кралския Колеж  изглежда ще бъде едно от най-интересните събития през идната година.

източник: http://www.teleread.com/



SPECTATOR: някои интересни неща покрай Джон Дий, които не може да подминем с лека ръка:
Освен, че се занимава с алхимия, той също е изключителен математик, астроном, астролог, окултист, навигатор (обучил мнозина от онези, които щели да се отправят на английските откривателски мореплавания и завладяването на нови земи [нещо, което сега САЩ имитират или по-скоро повтарят цикъла, понеже кода на Играта е съставен от много повтарящи се цикли]),  империалист.
След като кралица Елизабет I се възкача на трона, Дий става неин доверен съветник по астрологични и научни въпроси (смело и без капка свян може да добавя и „окултни”, понеже няма как в ортодоксалната литература, някой да напише, че кралицата видиш ли се е интересувала от окултизъм и други такива), дори му било позволено сам да избере датата на коронация ѝ. Управлението на Англия преди нея се води от сестра и Мери  (наричана още „кървавата Мери”, пълното и име е Мария I Tюдор). В един слънчев ден Джон Дий бил арестуван от стражите на Мери I, причината била, че малко преди това той направил на Мери I и сестра и принцесата Елизабет I хороскопи, това, което се видяло на тях хич не се харесало на Мери I. С две думи Дий предрекъл, че Мери ще падне от власт и сестра и „добрата кралица Бес” (Good Queen Be(e)SS- сещай се снахо!) Елизабет I ще поеме трона. 
Тук виждаме отново повтарящ се цикъл в между имперските битки: злата (черна, кървава) Мария пада от ръката на добрата „Кралица Дева” Елизабет I, класически направлявана схема, вероятно от самите архангели. Разбира се за пред масите всичко е маскирано под „спасение от тиранията на предходния” има шумни празненства или както му се вика по приказките „три дни яли, пили и се веселили”, ами после? Още един много интересен факт, изскачащ от официалните източници, даващи информация за Джон Дий „През 1552 г., той се среща с Джироламо Кардано в Лондон: те заедно проучват машина за постоянно движение и скъпоценен камък, за който се твърди, че има магически свойства”. Но да не би Дий да е искал да направи система за безплатна енергия – Free for everyone, FOREVER? Направо ми заприлича на оня нещастен лъжлив паляк Кеше (Кеша/Cash), дето отново излъга света, че на 26.10.2015, педераста му с педераст, щял да снабди света с безплатна енергия и всички щели да се веселят три дни и три нощи, е къде му е шибаната безплатна енергия на тоя ирански паляк? Кога я видите ми пишете на мейла: [username@domain.sux]. И by the way, всичко, което успях да видя на 26.10 бяха химически следи по небето и празни блуждаещи погледи. Tова беше. Е да ама не: Мерхан даже се е провъзгласил за поредния месия, fuck, той е новия исус, евала простотия! Всеки, който пред мен се уснели да заговори за иранския "ядрен физик" ще получи солидна доза FACEHATE (демек ще му кажа в лицето, че е ГЛУПАК), само глупаците се възхищават на лъжци/глупаци, а това в подобна ситуация ви прави автоматично такива, без майтап. Просто като ви излъжат един път престанете да им вярвате, защото макар, че на лъжата краката са къси, то не и пречи да циклира перманентно до forever. Това, че паяка тази вечер може да не улови и една муха, не му пречи да си оплете паяжината нали my friends?
Не зная какво се има предвид под „те заедно проучват” дали, че „създават” или „някой им ги дава”, но този скъпоценен камък много ми напомня на един друг подобен, един такъв тъмно зелен, наричан още „чинтамани”, ако сте чели оскъдната информация, която се намира за него, то вероятно ще знаете, от къде идва, как се дава, на какви хора и за какво. Накратко може и да е спекулативно да го допусна но, вероятно Дий да е бил горд собственик на такъв камък, или част от него. Това, че е бил близък съветник на кралицата по редица важни въпроси за нея, го поставя в графата „идеален за целта”. Дий е един от първите, който въвежда термина... (attention!) “Британска Империя”.
През последните години от живота си той се посвещава в опитите си да комуникира със същества, които той е дефинирал предварително като „ангели”. От тях той целял да научи универсалния език на творението и да успее да повтори пред-апокалиптичното единство на човечеството. Няма да се спирам на това, кои са били тези ангели, човек чел блога ми би трябвало с лекота да ги разпознава. 


Мистериозния глиф на Дий



През 1564 г., Дий написва херметическата творба Monas Hieroglyphica („Йероглифната монада“), изчерпателна кабалистична интерпретация на измислен от него глиф, предназначен да изрази мистичното единство на цялото творение. Той отива в Унгария, за да подари копие лично на Максимилиан II, свещен римски император. Тази творба е високо ценена от много от съвременниците на Дий, но загубата на тайната устна традиция от средата на Дий прави творбата трудна за интерпретиране днес. В епизод на популярната телевизионна поредица "QI", излъчена по BBC 1, водещият Стивън Фрай заявява, че кодът '007', използван за Джеймс Бонд, произлиза от този глиф. 



Така като гледам то не ти е нужно много багаж за да интерпретираш някои аспекти от този глиф, първото и очевадно нещо е символа на Венера (кръг с плюс, сочещ надолу), female kingdom! Виждаме и точка по средата на кръга, едва ли има по-short метафора от тази за „all seeing eye”, което е едно защото? Пак ще го повторя: това не е око, а е вагина, ама нищо де, вие продължавайте да си четете старата добра конспиративно-калъпна литература. Полукръга наподобяващ рога, е вероятно корона, т.е. имаме една женска, която е кралица. Това със '007' на Бонд пък направо ме изуми от къде се взе, предвид факта, че следващия месец излиза новия филм Бонд, озаглавен „Spectre” това си е тотална синхронизация. Няма да се впускам в тази материя, защото един приятел е написал за нея към 100 страници чист текст и аз повече няма какво да допълвам. Let's Skyfall!

Колкото и да разбирам някои механизми, винаги ме учудва как дадена информация си намира път да се прояви, ето вчера намерих тази малка статия за Джон Дий и всичко това, което пиша към нея се случва точно сега - чета, търся, мисля, компилирам, "дебъгвам" и в некъв момент “boom!” , не щеш ли излиза информация за агент 007, мистерия си е за мен какво точно са взели продуцентите на филма от този глиф. Нещото което знам е, че „G” e 7-мата буква в азбуката (браво, колко езотерично знание само!), което в масонските терминологии е акроним за Богинята (Goddess), близко време ще попиша и за тях – братята масони и техните тайни божества, които почитат (не познахте, не е Ях-бул(шит)-ОN, други са). Всъщност пък що да не зная каква е връзка между кода на Бонд и въпросния глиф, компресирано звучи така „Служи на Кралицата!”, И Бонд и Дий служат на високопоставени жени, те са „джентълмени”, което пък се свързва с едни рицари (хората на Краля – Kingsman), ама простотии, кръгли маси и накрая, след всичкия цирк идеята е си мил с жените, да им слугуваш, да ги почиташ, докато... John dies at the end!

И за финал една история от моята лична реалност: наскоро се видях с един познат, всички са познати, думата „приятел” е променлива по тип и в края на краищата е измишльотина на системните поддръжници. Та виждам се аз с него и оня ми казва „ходих в магазина за мобилни услуги „х” и там ми предложиха таблет за 2 лева, аз го взех, ако искам друг ще ми е без пари”. Тук нямаше как да не си отворя устата защото видях в ума си сюжета на филма „Kinsman” и все пак наруших моето мълчание по тия въпроси (просто се правя на шматка и не говоря по тях със спящи неиндивиди [неиндивид е обратното на индивид]). Всъщност казах му просто да гледа този филм и да види до какво ще доведат един ден безплатните технологии, да гледа хубаво какво се случва в църквата. И знаете ли какво ми отговори шибаняка му с шибаняк? Отговори ми „Абе аз утре май ще отида и ще взема безплатния таблет за жена ми”, О jesus, ако можех с една мисъл да изтрия тази планета, повярвайте ми щях да го сторя, и щяхте да ми благодарите, ебем ти шибаната опитност, к’ва опитност може да имам с тия заспали неидивидуални копия? Да, забравих аз ги привличам в моето обкръжение, е да това ви го е казал някой полуидиот, който живее в пещера нали? Щот’ там не среща никой и обкръжението му е добро……ще повърна! 

Нека се върна на Дий, все пак не зная колко трябва да се въодушевява човек, при положение, че всичките му неща сa на съхранение при нещо което е „кралско”, то ако е имало някаква истинска информация, то отдавна ще е запечатана в тъмните подземия на кралските дворци. Нещото, което зная 99% е, че на този свят истинска информация не може да намерите, то затова и някой тайни общества като илюминати са се осъзнали и са казали, че не вярват на нещо, което е писано от човек (сещай се снахо!).

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet