Ordo ab Chao



Вие сте в Ред, вие се намирате в Ред. Първото сочи, че ще сте напълно адекватен за да функционирате в социумната среда, второ пък показва, че този социум е вид Ред (рамка), в който властват определени (предварително дефинирани) правила. Когато се движиш по правилата ти общо взето си считан за Редови гражданин, ти си „изправен” (еректус). Реда не вижда в теб никаква заплаха, термини като „не в ред”, „не в час” и „ненормален” са излишни.
Вие живеете на планетата (ред  1), в страна (подред ), в град/село (2 подред), делящи панелка с други като вас (3 подред ), от която ви се пада една стая (4 подред ) с по-голям късмет подредена в стил фън-шуй. Ако обаче си мислите, че вашата разхвърлена стая ще промени нещо в едно привидно подредено общество, дълбоко се лъжете, пеперудата, която размахва криле в единия край на света няма да направи ураган в другият негов край, защо ли? Много просто тя вече е била социализирана, разни мрежи са я уловили в капаните си за да не пърха много, много с криле. Това са те социалните мрежи, ловящи пеперуди.

Реда може да бъде разгледан и като рамка, функционираща в дадени параметри. Та след като се намирате вътре в множеството рамки, вие не може да функционирате по начин, различен от установения ред. Не е тайна, че извън тях се намира безпорядъка, безредието, така наречения Хаос. Това е място за което са ви учили (програмирали) цял живот, че е носител на разрушението и там няма нищо, освен тъмнина и безредие. What if …. Душата ви е рожба на този безпорядък, този Хаос, ами ако това не е безпорядък, а е форма на по-висш ред, който линейния ум не може да разбере, дори и да изчете всичко налично на планетата? По ред причини смятам, че в безграничния Хаос не може да бъде установен локален контрол върху съзнанието и за това е нужна тая рамка – Ред. Някой предвидливо е счел, че трябва да създаде не една, а множество рамки, в който да ни постави с цел контролиране и т.н. Тези рамки са вътре в Хаоса не извън него, ОК? Добре е да се разбере тази особеност, визуализирайте си нещо огромно и безформено и в него един куб, това е форматираната реалност. Ума обича формите, той изгаря за тях, за него безформието е страшилище, така е програмиран той, ума наш. Кой е форматирал така тази наша реалност е невъзможно да знаем, а не е ли това най-голямата глупост да стоиш и да разсъждаваш кой, к’во направил и кой к’во унищожил „дизайнерите на игри направили Играта”, „разрушителите на игри спрели Играта” и т.н. ГОЛЯМ ПРАС, пука ми, че ми дреме за тия неща! Дори драги мои не се налага да ги знаете, вие сте „просто” една инкарнация на Висшия си Аз, който е инкарнация на друго нещо, което пък е инкарнация на друго нещо и така по „веригата” до първичния атом и нищо повече зад/пред/отгоре/отдолу това. В тази си инкарнация ще трупаме различна опитност дори това да включва бягането по поляни и баири цял живот. Това, че знаем, че сме инкарнация на нас самите, които по-горе сме инкарнация на нас самите, които още по-горе са отново нас самите, само, че още и още по-висши не променя шибанярския факт, че ще сторите това и това и ще умрете на датата х. 

Та както може да се подразбере Хаоса е неопределим, той е жив, безформен, динамичен, преминаващ от всякъде и по-всяко време, течащ. Ако все пак допуснехме ума да му предаде някаква форма (което е глупаво) то най-вероятно щеше да синтезира, че формата му е близка до тази на преплитащите се облаци пара или пък може би на тази на течащата река, която според релефа и камъните по дъното прави безброй много лакатушки и завои. За Реда, обаче ума е прекрасно обучен, дори и малко дете би дало що-годе свястна дефиниция за това какво е Ред. Най-общо казано това е рамка, или база от клъстери, предварително софтуерно форматирани за определена операционна система. Да, точно Реда е средата, в която една Система функционира, било тя Орионска или друга. Няма ли определен Ред, възможността да „подкарате” определена OS е граничи с глупостта, за това в между галактическия ни речник имаме дума „тераформиране”, която в по-дълбок смисъл може да разгледаме като „дефрагментиране” , u know – дефрагментираме HDD-то на компа си преди нова инсталация. Образно казано повечето от вас не са го правили щото са си купували компютър с предварително инсталирана и готова вече OS, и се радват успешно на домашен шпионаж под формата на free OS, не правете секс пред компа си, може да се озовете набързо в някой от по-известните amateur porn сайтове и дори да заминете разни идиоти дето не могат да пеят по брой на гледания. Няма безплатен обяд (Windows X), дори и сиренето в капана на мишката (о, бедната!) не е чисто сирене а „имитиращ млечен продукт”, so.. и мишката е преебана да влезе в капана чрез имитация, поне да беше истинско сиренце, мамка му. Като заговорихме за мишката, няма как да не спомена, че нашия путководец прилича точно на мишка, Роско Мишката, който води другите мишки с чуждия кавал… theoretically. Един познат преди време ми беше споделил, че не иска да води нищо друго, освен  така наречения „миши живот” – да спи, да яде и да ебе, а аз ще му говоря за Хаос, Ред и клъстери дрън-дрън. 


Ordo ab Chao

“Ordo ab Chao” e латински израз, който означава „Ред лишен от Хаос”, това е мотото на масоните 33 степен, носещо същата идеология като „lux e tenebris” (Светлина в мрака)… 

из Mackey's Encyclopedia of Freemasonry

Съвсем ясно виждаме, кои искат да има Ред. Това е главна идеология на всяко едно тайно или не толкова тайно общество – Реда, дали бил той Стар Ред или Нов Ред, все в своето ядро е Ред. Просто той е леко модифициран за нуждите на определена фракция, но само толкова, ако генералния код бъде модифициран повечко има опасност да възникнат бъгове, а дебъгването в такава активна среда не е по силите на локалната поддръжка. Краха на Реда може да бъде причинен от една грешна запетая само в определен ред на кода. За да не се случва това, програмистите правят изключително невинни на пръв поглед модификации, които изпитват хиляди пъти преди да „качат” в обръщение. Щях да забравя: това е основната функция на Холивуд, да тества новите кодове в „лабораторна среда”, които по-късно ще бъдат интегрирани в главния source code. Физическото проявление на това е лесно забележимо, дадени идеологии се прокарват пред лицето на масите бавно и на етапи за да свикват те лесно с новия код и това да не буди съмнения. Пример: Влизате в блога ми и го виждате всеки ден, ако аз правя минимални редакции на кода, шанса да го забележите е нулев, а ако все пак по някаква причина, някои го забележат, съвсем спокойно може да ги нарека „луди”, но ако сменя дизайна и разположението на менютата изведнъж всички ще забележат това. Не мога да нарека всички „луди”. Реда лишен от Хаос, както твърдят масонските енциклопедии бил нещо като „Светлината в мрака”, пропускат обаче, да отбележат, че това е изкуствена светлина, а мрак НЯМА. Това, че като стане вечер виждате мрак или пък по телевизора гледате NGC и ви показват необятния мрачен космос, изобщо не означава, че е така, това виждат очите ви, базирани на информация от ума, който пък я е получил от „редови” източници, вероятно същите, които имат за цел да запазят този Ред. Всеки паяк би се стремил да напълни паяжината си с мухи. С други думи така наречения мрак е истинската светлина, а тяхната измислена светлина е мрак, лъжеучения за божества, поклонничество, мантри и всякакъв bullshit.

Както казах един символ не на място може да срине source code за миг и всичко да се придобие първооблика си – Хаос.

Как би се запазил този ред? Като се създават други редове, безкрай много редове. Така имаме множество религии, множество секти, движения и дори антидвижения. Общото между всички тях са, че са създадени от пазителите на Реда и че във всички тях има строго определен ред и йерархия, и колкото и да ви дрънкат за свобода и равноправие то вие не се намирате в такива. Ето защо всички последователи на тези Редове са обречени на провал, няма никъде да се възнесете, вие сте в множество рамки, нарушаващи връзката ви с първичния Хаос, там където всичко тече без рамка. 

Всички тайна общества са своего рода контролиращи Реда, Status Quo ако щете, техните пионки политиците не са нищо друго освен поддръжници на Status Quo. Нека да го кажа така: политиката не прави нищо друго освен да ви говори празни приказки и да поддържа Status Quo, нищо друго! За това и всичко е сведено до кебапи, ракия и чалгия. Мислите ли избора на когото и да е непрокопсаник, че значи нещо? Наситили сме се да виждаме какви ли не изроди и отрепки да управляват, които дори едно смислено свое собствено изречение не могат да кажат, а всичко е заучено. На тях им стига това, че някой им е подхвърлил 2-3 пропуска и някой друга стотинка, това е всичко за което се борят. Най-ревностните поддръжници на Status Quo стават животинските инкарнации, на тях им стига да следват, да са на топло и да са добре нахранени. Някой веднъж ме бе питал как да разпознаел животинските инкарнации? Ха-ха, не е ли очевидно, те се държат като шибани животни, и да за онагледят още повече това, обичат да отглеждат себеподобни в животински тела, направете си проучване колко много нашите родни политика обичат животните .. ей го на Боко Тиквата гледаше кучета май, веригата е явна. Животинските инкарнации са най-послушните, това е безспорен факт. Мисля, че избора на контролиращите Status Quo-то е ясен.
След това изказване, предполагам, че никога повече през живота си няма има какво да говоря за политика с когото и да било, а просто ще му казвам „слушай бе Ганьо, единствената функция на политиката е за поддържа Status Quo-to!

Зад всяко едно писание, което се появи в блогa, стоя Аз, зад мен пък има идея, естествено провокиранa от нещо, което ми е направило впечатление или просто ме е издразнило. Да такъв съм, още не съм израснал до там, че просто да наблюдавам безучастно, в някой общи линии успявам да го сторя, но по-някога нямам сили да се възпра …явно не е и нужно, нещата трябва да текат, а не да се „забентват”. Знаете, че последното дори и чисто физически е обречено на провал, реката все ще си намери от къде да пробие, явно тук се крие разковничето при различни психически състояния. Потискането търси клапа да избие!

„Нов Световен Ред” е един от термините, които пораждат в мен погнуса не от друго, ами просто от циклажа на ума, писнало ми е да виждам апокалиптични заглавия (що стана ве ню ейджърчета, нали на 25-28 септември щяхме да мрем а? К’во стана със шибаната ви „вълна Хикс”?), изповеди на разкаяли се илЕУЮминати и т.н. (даже са ако направим един внезапен тест, 90% от четящите такава литература няма да знаят, как се изписва правилно думата “илюминат”, да не говорим, че само при споменаването ѝ, те започват да си представят образа на дявола, ха-ха!). Кога това ще спре ли? – Никога! Друго си е със сутрешното кафенце да станеш и да прочетеш 3 публикации от по половин страница за новия ад, който ти кроят илюминати и още 4-5 статии за напиращите …..повръщаааааам… сирийски бежанци, наскоро станах пряк свидетел как на една от границите ни нямаше и пукнат „напиращ” бежанец, а 2 дни преди това ми изпращаха ужасяващи статии и прочее колко зле било положението (той се знае кой е). Искам да ви питам един прост въпрос „А ся що никой вече не ви говори за финансова криза бре?”. Ся ще ви пълнят умовете със сирийските бежанци и ислямските държави и накрая пак ще ви издоят и нищо …. После следва новия сценарий, не го ли разбрахте вече а? Явно не.  Така работят нещата, нещо като „новия стар край на света” отново и отново. Дневната доза конспирация, без която НЕ МОЖЕТЕ!

 Направете си експеримент, намерете стара статия от преди 7-8 (може и повече) години, прочетете я до полуда, после отворете някой малоумен сайт за конспирации и прочетете нещо в него на същата тематика – бинго! ТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ, дори шибаните им запетаи са на едно и също място … по дяволите, ама то и автора е един и същ …. Да това е стария белобрад Айки! Каза ви човека 5 работи и вие са насрахте, циклите върху тях през целия си безценен живот, вместо да се развивате над тези вече „научени” неща, все едно да сте в първи клас 12 години и накрая да искате да ви дадат диплома за завършено средно образование, ще ви ОТЕБАТ директно! Хора вие стоите в едни и същи цикли на ума бе, не го ли осъзнавате? Безценен кадър в това отношение е българския аналог на Дейвид Айк (стрелям с конфета), дори може да го наречем малко и Шерлок Холмс .. опс, даже и Карл Густав Юнг. Дами и господа великия Е.А. – Еленко Ангелов, който ако не беше, вие щяхте още да не знаете нищо за рептилии и илюминати и не на последно място химическите следи по небето. Сори, че го оприличих на тези велики хора и на ЕА (което е просто съвпадение в началните букви), та тоя пич може до безкрай да ви дрънка едни и същи циклажи, може да напише още 76 книги на същата тема и това да ви докара до екстаз и преждевременна еякулация, яко! Нищо, нека бъде светлина… която да ви заслепи по мижавото ви пътче, живота ви е безценен, помнете го! Дадох за пример този човек, но по принцип визирам всички подобни, които въртят по 20 години пет лафа и се мъчат да убедят и бездомниците по улиците в твърденията си, но ако си платят разбира се, това е то хамериканската работа, ще те науча на това, онова ама треа си платиш братле, май бях споменавал в предишен пост за Стюърд Суърдлоу и неговите $17 само за да му задам въпрос.  Що за езотерични истини може да кажеш по сутрешното шоу на малоумието Гала? Ако не друго то това е сигурно доказателство, че пича си търси таргет група в лицето на lightside лелките, който биха  дали и последната си стотинка на тоя симпатичен момък дет’ им казва истините в очите и то по телевизията .. хахухуахухадс. Всъщност психолога е много оригинална личност, всяка една дума е негово откритие. Аз ви излъгах, понеже му завиждам колко е известен и как само го дават по телевизора… хихихивяр;лкефг. Ако Еленко знаеше, че Дейвид Айк е направил някои свои „открития” от Корана, само ако знаеше, сигурно щеше да смени религията….хкверхкевхрйве (това са хаотични букви, необмислени предварително от ума, защото за да напиша дадена дума, трябва ума даде този импулс на ръцете, всичко, което не е негова заповед е абстрактно, неразбираемо и нечетливо то е извън Реда на нещата). 



След прочитането на „Писане и алхимия” разсъждавах за процеса по писане и как точно нещата започват да се случват на белия лист, достигнах до извода, че белият цвят форматиран в рамка (А4) е вид стартиращ спусък, който дава началото на този процес, все едно сте на състезание, но на пистата бягате само вие, на стартовата линия сте и чакате човек с пистолет в ръка да гръмне и да ви каже старт, вие започвате да бягате, бягате ли бягате и може никога да не спрете, добре, че го има пустия ФИНАЛ, където преминавате червената линия и завършвате. Често за финал се използват 2 черно-бели знаменца, които символизират краят на този процес, ако не са там вие физически няма да знаете къде да спрете и ще бягате докато тялото ви откаже. Понякога ние отказваме да преминем през финала и това, което следва са множество безсънни нощи. Винаги трябва да слагаме “Край”, по-същия начин както е и в една RV сесия. От друга перспектива Аз вкарвам част от неопределимия Хаос, посредством дясната хемисфера, в лявата, която го препредава в смислен текст на белият лист, който е в рамка, това транслиране е съвсем естествен процес, за разлика от други. Няколко течности, които преминават през множество колби, които накрая се смесват в една вълшебна течност с поразителен цвят – (ал)химия.

Архетипно може да разгледаме библейския цитат „И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.” Така: 1. Не съм набожен и 2. Източника си е бил своего рода творец или по-точно писател, в един момент е изкарал метафоричен бял лист и е започнал да създава своята собствена история, в която му се налагало той да изиграва всички свои герои, независимо дали били добри или лоши, жени или мъже, черни или бели, красиви или грозни. Той бил и майката, бащата и детето им, мултиплицирано до безкрайност. Представете си колко добър трябва да сте за да разкажете историята на всичко което съществува, целия този „безпорядък”, който дори не можем да възприемем с линейния си ум, камо ли да разкажем история за това. Буквално неговите образи оживели от хартията, те започнали да си мислят, че живеят живота си самостоятелно, без намесата на Автора. Гениално. 

Наричаме го Хаос, понеже не може да проумеем по-висшия порядък на случване, по-просто казано „когато не можем да разберем китайските йероглифи и няма кой да ни обучи на тях бихме ги захвърлили като неразбираеми драсканици”. Реда се разбира по-лесно от Хаоса. Реда се страхува от Хаоса, макар, че редовете са много, те не са нищо в сравнение с Хаоса, те са само една капка в океана. Душата е родена в Хаоса, ума е продукт на Реда. Безредието е феномен, в който Реда губи своите фрагментирани клъстери частично. Когато Асансьора се повреди му се слага табела „Out of order”, той не може да функционира докато не бъде поправен, идва поддръжката и го ремонтира, след което той отново е пуснат и работи, той е в ред. Когато отидете на някой неземно красиво планинско място и вместо да релаксирате и да се насладите на тишината и спокойствието, вие сте решили да си нацъкате 1024 селфита, но… вашият мобилен телефон няма обхват и сте „Out of range”, това ви води до дискомфорт, не може да се социализирате, ами ся? Това нарушава реда на нещата във вашия измислен живот, спомняте си, че бяхте социална пеперуда, а сега без обхват сте с отрязани криле, кой шибаняк ся ще ви види къде сте а? Когато се върнете в редовата зона (големият град) с обхват всичко си идва на место, вие вече може да летите от цвят на цвят и да си тананикате песничката на Ирина Флорин. 


КРАЙ!

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet