NASA пуска най-голямото заснето изображение на галактиката Андромеда



Спомняте ли си когато NASA пусна изображение, което бе наречено „Най-значимото изображение, улавяно някога“, ами като, че ли това е нищо в сравнение с това което ще видите.

Просто за миг, отделете малко време и се замислете над това колко голяма вероятно може да е нашата Вселена. Къде сме ние? Къде започва всичко? И къде ще спре? Не се налага да отговаряте с ума си (логически) на този фундаментален въпрос, просто си го представете вътре във вас. Това което ще видите по-долу ще разтърси това което си представяхте до този момент.


Голямата картина

На 5 януари, 2015 г. NASA пусна изображение на галактиката Андромеда, която е най-близката до нас галактика (разстояние: 2,54 милиона светлинни години или 778 килопарсека).
Те заснеха изображението с помощта на NASA/ESA Хъбъл телескопа, но този път това изглежда да е в пъти по-качествено от преди. Реално самото изображение е съвкупност от други 411 снимки, които са сглобени. По размери изображението е 1,5 милиарда пиксела (69,536 х 22,230 px), а големината му е около 4,3 гигабайта.

Изображението ще ви поведе сред над 100 милиона звезди, пътувайки повече от 40 000 светлинни години. Това е просто невероятно, вероятно ще изпитате онова познато на някой от вас чувството колко малка част сме от всичкото, от Вселената. Вероятно някой ден ще разберем истинския размер на всичко това.

Няма какво повече да ви кажа, освен: настанете се удобно и изгледайте това видео :)




PS: Видеото поддържа и 4К резолюция, така, че тези от вас, които имат подобно устойство ще се насладят максимално :)



Източник: collective-evolution.com

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet