Дешифрирането на диска на Фестос, артефакта от Еквадор и II-то пришествие

В повечето случаи работата ми в този блог е свързана с търсенето,  превеждането и създаването на материали съдържащи в себе си елементи, резониращи с моите възгледи за реалността. Това което искам да споделя, преди да преминете към статията е начина на избор на подходящ материал, които очевидно е логично прост: логическия дял (ляво полукълбо), когато се намира в дадена ситуация я анализира и ако прецени, че в „това има хляб“ - действа. Не така стояха нещата със въпросната статия за разшифроването на диска на Фестос,   реално не знаех нищо по тоя въпрос – пълен невежа, във първоначалната мини статийка имаше точно 3 общи изречения, от които нищо не се разбираше, по-долу обаче имаше видео от лекция на Гарет Оуенс. Вероятността да изгледам 21-2 минутно клипче на английски език за нещо което почти не ме интересува е почти с нулева стойност, просто нямам нужните „нерви“ за да устоявам на леещи се празнословия (които там бяха 98,9%). За мое учудване аз го изгледах, понеже вече нещо бе прихванало погледа ми, мярнах някаква статуетка на богиня май,  както и да е накрая всичко ми стана ясно. Та както може би подразбрахте вероятността това да е дело на подсъзнателни процеси е твърде висока, започвам да правя нещо, уж нямащо нищо общо с това което реално търся, а се оказва, че то е точно това което съм търсил. Още един път: подсъзнанието е голяма работа :)


Накратко историята на диска на Фестос

През 1899 г. английският професор Артър Еванс започва археологически разкопки на о.Крит. Тук той открива забележителна цивилизация, в която оживяват легендите за  лабиринта и минотавъра. Нарича я Минойска. Малко по-късно, през 1907 г., при разкопки в царския дворец във Фестос, италианският археолог Луиджи Перние попада на уникален диск от добре изпечена глина. Дискът е с неправилна форма, но изпълнен с изкусно врязани пиктографични знаци от двете страни. Смята се, че е направен през второто хилядолетие преди Христа и е първият намерен досега надпис с щамповани знаци.
Предполага се, че дискът е дело на минойците и че на него те са записали нещо важно, което са искали да предадат на своите потомци. Днес той се съхранява в музея на Ираклион, където на витрината се вижда написа: “Неразчетен”. Според някои изследователи, дискът е древен морски компас, други го смятат за календар, култов предмет, игра. Голямата загадка обаче е, че аналог на писмеността от диска няма. Има отделни съвпадения, но те не са достатъчни за правилното му разчитане. Експерти по темата обаче твърдят, че тракийският и най-вероятно пеласгийският език принадлежат към семейството на индоевропейските езици, докато минойският език - Линеар А (дискът от Фестос), не е нито индоевропейски, нито семитски, а е изолиран средиземноморски език. Учените напразно се опитват да го разчетат......До днес :)


Дешифрирането



Разшифроването на диска на Фестос озъдачава специалистите повече от един век, нови научни открития обаче описват диска като „първия минойски CD-ROM” (което е глупаво според мен, както знаем, древните са използвали кристали за пренос на информация, а не въртящи по оста си дискове), на които се съдържа молитва към майката (по правилно „богинята-майка“, това е и термина, които Гарет Оуенс употребява в видеото, което ще видите по-долу). Гарет е Еразъм координатор в Техническия образователен институт (TEI) на остров Крит. На лекция проведена в TEI на Западна Македония, той каза, че диска е посветен на богинята-майка.

Открит през 1907 в минойския дворец на Фестос в Крит, диска е ставал обект на множество опити за интерпретации. Въпреки това, малкия на брой текст от двете страни се състои от 214 знака, базирани на 45 индивидуални знака, не се поддава на никакъв превод.

„Най-значимата дума и стойност е „майка“ и по-специално майката-богиня от минойската ера“ заявява д-р Оуенс. Според изследователя един комплекс от знаци на едната страна на диска се повтаря три пъти, изписан „I-QE-KU-RJA“, като I-QE значи „Велика дама от особено значение“ (great lady of importance), докато ключова дума изглежда да е АККА или „бременна майка“. Едната страна на диска е посветена на бременната жена, а другата на жената, която ражда. 





Ако търсите повече информация по темата: сайта на TEI o.Крит:








Артефакта от Еквадор

Артефактът от Еквадор е интересен, защото, поставен под ултравиолетова лампа, окото на пирамидата започва да свети и то няма особено човешки вид.



На долния край на пирамидата имаме инкрустация с малки златни плочки, която ни показва съзвездието Орион и непознато писмо:


Обърнато на обратно (огледално)
 изображение на петте символа, значещо:
"
Venus mine, is from highest/creator Star

Професор Курт Шилдман, който е бивш президент на германската лингвистична асоциация и който владее съвършено над 40 езика, определя това писмо като „предсанскрит“, защото е по-старо и от най-старото известно на човечеството писмо.
Ето няколко различни превода на горните пет символа: „Синът на Създателя идва“, „Синът/Дъщерята на Създателя отива/идва отвън в (след което следва изображението на съзвездието Орион)“, „Синът на Създателя идва от тук (след което следва изображението на съзвездието Орион)“. Това изречение (ако разбира се, въпросното му разчитане има връзка с реалността) е изключително интересно, най-вече от перспективата на „Документите Тера“, защото навярно е ритуален предмет от времето на жречеството, което е имало преки физически взаимодействия с „боговете“. Споменаването на сина/дъщерята на „създателя“ е от огромно значение, предвид историята за АНУ, ЕА, НИН-ХУР-САГ, EH-ЛИЛ и РА и тяхната подчинена позиция спрямо Орион. <> из книгата "История на империите Орион и Сириус"

Su-ta ma ti ca-ra as....


статия по темата на английски: Цък! 



ВТОРОТО ПРИШ(ълско наш)ЕСТВИЕ (SC)




В християнската религия, така нареченото второ пришествие обозначава идеята за завръщането на детето на бог, което дефакто ще е предполагаемия администратор/дъщеря-принцеса/наместник на кралицата на Оrion) на земята в края на човешката история (края на Играта) и идването на Божието царство – Орионски матриархален ред. Второто (2=11, 11=M) пришествие се свързва често и със Страшния (последния) съд или преведено „разплащане със бунтовническите фракции и техните поддръжници. В сериала „V” тази идея е алюзирана като „Завръщането на ANNA”. В началните кадри виждаме как когато корабите се установяват в в орбита над градовете, кръста в църквата пада, което си е чист predictive programming, но открива и подходящи патернизации, асоцииращи се със идеята за SC. ANNA казва в прав текст, че те са били тук и преди и сега идват за втори път (SC), като тогава DIANA, майка и е била кралицaта. 



Явно сегмента с „раждането на детето“ е много важен символ за Орион като цяло. В по-късен етап АNNA отмъква детето на Раян, което е мелез между човешко същество и рептилия, като с негова помощ тя ще успее и да пороби и хората. Следва програмиране с бяла светлина ала бала :)




Друга сходна с тази идея е филма „Legion” (нещо любопитно: LE – leon (Лъв), GI – термина „G.I.” се използва за описание на войниците и пилотите от армията на SSSАЩ и от време на време за морските пехотинци и моряци, ON – OrioN), където бог се е отказал от човешкия род и решава да ги затрие, ето резюмето: 

Господ губи вярата си в хората и решава да унищожи цялото човечество. Той изпраща легион от ангели, които да стоварят апокалипсиса на Земята. Там се озовава и Архангел Михаил. Неговата цел обаче не е да затрие, а да се опита да предпази човешкия род от гнева на бога, като спаси самия „спасител”! А той все още не е роден! Бременната му майка е сервитьорка в крайпътна закусвалня сред пустинята. Когато легионът от ангели открива закусвалнята и майката на бъдещия Месия, започва безмилостна битка между тях и Архангел Михаил“  

Виждаме ли вече познати концепции? „Господ губи вярата си в хората“, „унищожение“, „легиони ангели“, „Апокалипсис“ и не на последно място „Спасителя“ и отново „бременна жена“, което пък „без да иска“ се свързва една от страните на диска на Фестос, посветен точно на „бременната жена“!!!  
Пределно ясно е, че под „господ“ се визира богинята-майка, която вече мноооого отдавана е   изгубила своята вяра и както можела да дава изобилие с едната ръка, така с другата можела да унищожава цели светове, красива алегория. Тя има легиони от ангели, армия от първоначално NEKH (черни), a после МAKH (елитни) бойци, те били машини за унищожение, противника падал много бързо, вероятно вече някой паралелни светове отдавна са усетили благозвучието “Khaaa-aaaa!” и последващия апокалипсис. Тук влиза „спасителя“ детето, рожбата, която ще спаси хората (пита се от какво ще си спаси обаче? Oт злите сегашни управляващи – бунтовническата фракция?), whatever идеята е сериозно заложена в Холивуд, а това едва ли е coincidence. 


През 2014 година режисьора на филма „Legion” - Скот Стюърд решава да създаде и сериал „Господство“ (Dominion), продължаващ сюжетната линия на игралния филм, ReeeeeeImprint!




“...след като преди 25 години война между ангели и хора е променила света изцяло. “Господство“ проследява приключенията и пътешествието на непокорен млад войник, който впоследствие разбира, че може би е единствената надежда за спасението на човечеството”


Младия непокорен войник е това прословуто дете-спасител, вече голям и силен, все пак гена си е ген (GEN, G-EN → God EN-KI), о архангели! 
Когато излезе въпросния сериал започнах да го гледам, но не устоях (отново нямах „нерви) и го изтрих брутално от HDD-то си, нямах нужда от зле скалъпен църковен bullshit за вяра и спасение. Кой да ти предполага, че пак ще се наложи да го тегля за да гледам разни ключови моменти, за това преди да delete нещо - премисляйте нещата два пъти или бройте до 25!
Между другото хотела в сериала "Слайдърс" се казва "Dominion" :)))

Нека кажем и някой дума за най-първият след първите – Архангел Михайл. Но първо трябва да направим едно уточнение като факта, че в някой моменти Михайл е съюзник и брат с Гавраил, в някой моменти са врагове, друг път единия е човек на бога, другия път е враг – пълна каша! Все пак нека опитам леко да форматирам нещата :)


В една от сериите на Stargate:SG-1, Даниел Джаксън бе отвлечен от Унаса на име Чака. Към края на серията Даниел  го учеше да говори човешкия език като го караше да изговаря неговото име, това което Чака успя за изговори бе „Дан-Ел“, което отново е обратното на чиста случайност. В „Документите Чама“, Робърт М. Скай споменава няколко думи за "DAN-EL"



DAN-EL или още DANIEL e финикийски бог на гадаенето, в по-късен етап е трансформиран в еврейски пророк. DAN-EL не е лично име, това е титла значеща „човек на богинята DANA” (Dana = DIANA). Като под „човек“ се има предвид най-близък и доверен такъв, достоен/допуснат да знае и най-съкровените тайни на Кралицата. Предполагаемо изпълняващ и функции на елитен гард“. Рафинирано EL значи „доверен/близък човек на“.

***

За МАКН знаем, че те са най-елитният екип от гардове на Кралицата, съставен почти изцяло от жени, разполагащи с най-новите технологии; на по-късен етап тези части развили ключови технологии за контрол над съзнанието. Някои от рептилиите клас МАКH, са участвали в последния преврат на Земята преди „боговете“ официално да напуснат. Явно от тук започва славната епопея за битките на прословутите архангели.

На 08.11 (Архангелов ден) празнувахме триумфа на ЕL заедно с неговите подчинени - МАКH, елитни гардове на  Кралицата. Както се подразбира „архангела Михаил“ е всъщност МА-KHAA-EL – предводител EL (вероятно ЕL значи и това) на MAKH елитните гардове. Резонно в по-късен етап християнската религия трансформира МАКHAAEL в Михайл. Според мен архангела НЕ Е бил от мъжки пол, а по-скоро женска рептилия. EL e съкращение от „ЕLohim”, което значи бог. Буквално преведена титлата значи нещо от сорта на: „Предводител на МАКН войските на Кралицата-Великата пустота“. В България образно казано на 08 ноември почитаме един вид триумфа на орионските МАКН войскови части, което малко няма логика (за мен щеше да е по-логично това да си е чист USSSA “exported“ празник) на фона на всичко случващо се, но такъв е живота в триизмерния холограм, нелогичен, изживяван по логичен начин :)

Предполагаемата титла на следващия по-важност в тази битка – Архангела Гавраил е нещо от сорта на „KHAA-V-RA-EL”, като сричката „RA” предполага, че той е бил доверения човек на бога-слънце RA. KHAA-V-RA-EL е и предводителя на войсковите части в битките срещу МАKH


За финал ето линк към една онлайн игра, която се казва „ Torture My Boyfriend“

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet