Едгар Кейси за млякото


Едгар Кейси (1877-1945) е американски ясновидец и паралечител, живял през средата на миналия век. Известен е с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф. Медиите често публикуват сензации, според които някои от тези предсказания се сбъдват и до ден днешен. Автор на около 14 хиляди предсказания на най-различни теми. Доколкото ги е давал в състояние на транс, напомнящо сън, той е получил прозвището "Спящия пророк" - Wikipedia

Принципно не съм запознат в детайли с работите на Кейси, които са доста внушителни като обем, явно е имал доста свободно време, което е рядкост в наши дни. Скоро ми попадна една книга - "Здраве без лекарства". На страница 83 (Принципите на Кейси за диетите и храненето) имаше писан кратък абзац и за млякото. Тъй като напоследък започнаха да излизат много материали, които казват, че млякото повече вреди от колкото да помага, ще прочетем какво казват по въпроса и хората живяли преди нас.
Принципно хората не обичат да вярват в нови месии/учения/знания, трябва да мине доста време преди един фрагментиран мозък да започне да възприема, това което му се казва, така работят нещата тук, което в 3D е нещо нормално. Oт другата страна нови автори, изследователи и куп нехранимайковци жадни за слава и пари бълват "нови методики и принципи на здравето" на конвейер, в един момент на човек му писва да им слуша тъпотиите и започва да си дава сметка, че САМ трябва да започне да преоткрива кое е полезно и кое вредно за неговия организъм/психика - така работят нещата! Това което е полезно за мен, може е вредно за другия - фундаментален изцяло физически ориентиран закон, въпреки това работещ. Отново извода е да не се слушат колективни литургии за това как да живеете, та оня олигофрен срещу вас яде кебапи и пие бира (с вашите пари), а ви съветва как да се храните....хубаво му вижте стърчащото шкембе. Някой са казали "Ако имаш проблеми със косата, не ходи при плешив лекар за съвет" и са прави! 
Малко се поотклоних като, че ли, идеята ми бе, че това което се говори СЕГА за млякото е нещо много старо, и едно време хората са знаели за вредите и ползите от него, друг е момента, че никой нищо не е казвал, освен разбира се пропагандни сведения - така е било, така е и така май ще си остане и за в бъдеще. И не ми влизайте на контра със супер глупавата и вече изтъркана желязна теза: "ама нашите баби и дядовци са консумирали мляко всеки ден и виж какви здрави са били!" - хора аз виждам съвсем друга картина, когато минавам покрай аптеките - ТЕ СА ПЪЛНИ С ТЯХ, вашите баби и дядовци (че и по-млади) и не ми разправяйте, че били здрави. Всъщност да били са здрави - но не и сега. Дали е нормално човек да живее толкова малко (средно 60-70 години) и половината от това да изкарва в мъка, тъпчещ се с химически токсични лекарства? - Нe, не е! Whatever.

PS: Преминавам към същността на темата, че много hate мога да генерирам и ще се наложи да местя темата в секция HATE :D



Кейси по темата с млякото


"Eдгар Кейси често съветва хората да оставят млякото. Съгласен съм с него по този въпрос, тъй като млякото е трудно смилаемо и не мисля, че е много добра храна за възрастни. То образува твърде голямо количество слуз и когато тренираме спортисти, които трябва да имат добро дишане - като боксьори, бегачи или плувци - ние винаги изключваме млякото от диетата им. Освен това то действа запичащо и трябва да се приема самостоятелно при стайна температура и да се „дъвче“ (нямам идея какъв смисъл влага автора в това понятие) добре. Приемането на една чаша мляко не бива да отнема по-малко от петдесет минути.

Все пак двамата с Кейси одобряваме млякото в неговите ензимни форми като киселото мляко или мътеницата, особено когато те се приготвят от сурово мляко от проверен източник, а не от пастьоризираната му разновидност (конвенционалното мляко в магазини и хипермаркети).

...И суровото мляко е добро - стига да не е от крави, които не пасат определени видове треви и бурени, растящи по това време на годината“ (стр. 2762-3).

А на въпроса: „Мътеницата полезна ли e?“, той отговаря: „Зависи от начина, по който е правена. Ако о от обикновената, ще предизвиква газове. Но ако е направена с български таблетки (Лактобацилус булгарикус), е добра, стига да се използва умерено, не прекалено много“ (стр. 404-6)".




Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Ранните експерименти с LSD в комунистическа България