Топография на сълзите (поглед под микроскоп) [shots]

Някой от вас може би все още имат съмнения и си задават въпроса "дали е вярно това, че емоционалното състояние влияе на физическият компонент?". Няма абсолютно никакво съмнение, че това е така, твърдо! Човешките сълзи са добър пример в случая, как всъщност душевните емоции се материализират/проявяват физически, излишно е да го казвам, защото на повечето хора буквално "им го пише на челото", а и отворят ли си устата ........всичко става ясно. Без да съм специалист по кристалография или структурните решетки, мога да ви кажа, че една кристална форма изглежда добре, когато формите и са закръглени, симетрични и "красиви", обратното важи с пълна сила - остри, ръбести, неправилни и "гротескни" форми говорят за негативна емоция. Приятно разглеждане :)


Рос-Лин Фишър се занимава с художествена фотография. Тя изследва микроскопски, културни и метафорични аспекти, които често се срещат в обща пресечна точка - изкуство и фотография. Нейният сайт е http://www.rose-lynnfisher.com/

Един ден Рос-Лин се зачудила дали сълзите от мъка ще изглеждат по-различно в сравнение със сълзите от радост. Това я накарало да проучи този въпрос под микроскоп.

Тя прегледала микроскопски около 100 различни сълзи и установила, че всички те се различават. Примерно базалните сълзи (тези, които тялото произвежда за смазване на очите ни) са коренно различни от сълзите, които се образуват докато режем лук. Сълзите които се отделят когато се смеем, нямат нищо общо с тези, когато скърбим. Като капка вода в океана всяка сълза е напълно различна от другите, най-общо казано тя съдържа микрокосмоса на човешката индивидуалност. Проекта и се казва "Топография на сълзите". Джоузеф Стомбърг от Смитсонския университет по науката и изкуства казва, че има три основни вида сълзи. Базални сълзи - за смазка на окото и да го предпазва от прах и фините частици, рефлексни сълзи - резултат от външни дразнители върху окото, примерно лука, третия вид са психически проявени (емоционални сълзи).

Всички сълзи са суспензия от органични вещества включително масла, антитела, ензими и солена вода. Всеки вид сълзи има различен молекулярен строеж. Емоционалните сълзи са хормони на основата на протеин, включващ в състава си и невротрансмитера левцин-енкефалин, които е естествено болкоуспокояващо и се отделя когато сме стресирани. Тъй като сухото вещество в сълзите е сол, под микроскопа могат да се наблюдават различни кристални форми. Дори и сълзи от един и същи вид могат да има съвсем различна форма. Фишер споделя "Има толкова много променливи - химически, вискозитет, настроение, скорост на изпарение както и настройките на самият микроскоп". Ето и някой от направените снимки:

Сълзи тип "смях, докато се разревеш"

Сълзи на промяната

Сълзи на скръб

Сълзи от лук

Базални сълзи

Сълзи тип "Timeless Reunion"

Сълзи тип "край и начало"

Сълзи тип "Momemtum, Redirected"

Сълзи тип "отпускане/освобождаване"

Сълзи на възможността и надеждата

Сълзи на въодушевление в даден момент

Сълзи на възпоменание
  Яко а?

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet