Когнитивния резонанс и "балона на реалността"



Всеки един от нас има разработени системи от вярвания, основани на мрежа от данни, базирани на духовни гурута, контактьори, "разобличители" и изследователи. Всички те са човешки същества, чиято информация е само толкова точна, колкото са и техните източници (повече за достоверността на информацията идваща от въпросните източници може да прочетете в книгата на Том Монталк „Разпознаване на извънземната дезинформация”).1


Ако кажем, че ние разпознаваме, но базирайки или сравнявайки дадена информацията с нашите приети вече системи от вярвания (и отхвърляне на всичко, което е в конфликт с тях, класически пример за „когнитивен дисонанс”), ние лъжем себе си. За правилно разпознаване, филтрите ни трябва да работят в режим на резонанс с постъпващата информация и също така да имат добра пропускливост2, която да позволява на новата информацията да преминава през нас свободно.

Да не се хванем в просветляващите капани на теологията и философията на другите ... Без значение колко добронамерени да са те (както казва Самюел Джонсън „пътят към ада е покрит с добри намерения”). Вие и само вие носите отговорност за собственото си израстване и път. Заключването ви в себе си в система от вярвания и последващите ви усилия да я защитавате от всичко, което е в противоречие с нея, или ви кара да се чувствате в неудобство, или ще ви пречи да се развивате и ще ви накара да зависите от друг човек или същество, което също може да е подведено.




Горчивата истината е по-добра и от най-сладката лъжа


Това се казва, защото мнозина вече имаме зад гърба си десетилетия "стаж" в областта на това как да се ОТУЧИМ. Това е много важен момент за всички нас, защото опозиционните тъмни сили са инвестирали доста в това да ни отстранят от пътя на любовта3, прошката4 и развитието на нашето креативно съзнание.

Не гледайте към разни спасители или други (Възнесените учители, извънземните или такива от по-висока плътност, включително Сините птици, защото хората се съсредоточават върху тях вместо върху съобщението), които ще дойдат да ни спасят. Ние сме си поставили сами задачата да се събудим и да се спасим! Както вече беше посочено, уфологията и всички езотерични общности са напълно инфилтрирани от различни извънземни фракции от доста време насам. Това направи много от нас жалки, разединени и със затворени, ограничени умове. Всичко това е с цел.




“Unzip your mind!” – The Scribbler


Има оперативни работници, които се възползват от различни етични, духовни и психически средства за контрол върху ума, имайки за цел да ви държат в слабост, по този начин те успяват да прокарат своите дезинформационни програми. Те са отчаяни, защото техните боговете са ги предали и контрола над пробуждащите се маси им се изплъзва. Те знаят, че многото данни, събрани срещу тях ще бъдат пуснати5 и ще разкрият истинското случване на нещата, те правят всичко необходимо да спрат това, но както се досещате това е невъзможно.


Успех в това пътуване през тези тежки времена на дезинформация и високоенергийното цунами, с които сме тествани всички.
Благодаря,
Кори Гууд



Превод: Lo Rang
Корекция и допъление: SPCTTR 



1 Можем да кажем, че гурутата дават информация заради парите, контактьорите заради заблудата с „великите извънземни братя”, а разобличителите заради заповеди спуснати от техните ръководства. Изследователите плават във всички тези води и шанса за акуратност е минимален, освен в случаите, когато информацията им идва от първо лице, единствено число.


2 „Резонанса” така или иначе е базиран на предишна информация, която вие сте решили да възприемете, съмнявате се в нея, но сте решили да стъпите връз нея, не знаете все още дали е тънък лед или не, но ще разберете. И така вие започвате да изграждате нужната пропускливост за тази си инкарнация, т.е. всичко, което трябва да научите в нея. И не се плашете от пропадането в леда – това е сигурна индикация, че не сте в резонанс. Мнозина се заблуждават, че когато пропуснат някакво количество информация това им е напълно достатъчно и нямат нужда от повече, след което затварят отворите в балона си. Примери за това са вярващите в различни религии, вярващите в различни секти, вярващите в различни new (c)age движения и извънземните спасители. От другата страна пък са хората, които вярват, че правителството им е в дъното на конспирациите, хората, които вярват, че тайните общества са в дъното на конспирациите и хората, които вярват, че това са извънземните…… разберете, че дъно няма! Едрата риба ходи в дълбоките води, а скъпоценностите са заровени дълбоко в недрата. Както казваше героят на Крисчън Слейтър в сериала „г-н Робот”, цитирам „трябва доста да се разровиш, за да откриеш нещо истинско!


3 Любовта но като това, което не е.

4 Идеологията на прошката е глупава, защо трябва да прощавам за всичко и на всеки все едно сме бавноразвиващи? Ние нямаме грехове по default, ние сме свободни души и майната им на всички нещастници! Автоматизацията е очебийна.

5 Както се досещате, тук друга фракция може да се възползва от ситуацията за да превземе контрола върху Планетата (в настоящия момент: САЩ срещу Русия)







Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Ранните експерименти с LSD в комунистическа България