Технологии и финални инкарнации


Hello Person,

днес ще си говорим за технологиите, и по-специално моята гледна точка за товa. Не, това няма да е дългоочакваната статия за ИИ, понеже все още мисля, че няма смисъл от нея. Ако се появи нещо, което да ме заинтригува бих го написал моментално.
Надявам се ме разбирате че, няма смисъл от “oще от същото”, но преведено на български език. Статии за ИИ в интернет излизат ежедневно на конвеер, това разбира се е любима тема на хай-тек журналята, защото продава, нищо повече. Все пак дали ИИ един ден ще ви заеме работното място (освен ако не пишете софуер за ИИ или пък не конструирате роботи), отговора е, че ДА. Никой да не лежи на тази кълка е моят съвет. Ако се интересувате толкова предлагам да прочетете повече за услугата RAAS (Robot As A Service), която накратко ще дава под наем роботска мощ на заводи и фабрики и всички тия дето работят там на ниско ниво ще излетят. Факт. И сега нещо забавно за мъжката аудотирия, за кратко съществуваше приложение на име “DeepNude” (link), който позволяваше да снимате комшииката с големите цици и той да ви я съблече безпроблемно, базиран на ИИ “deepfake detection algorithm”. Уви набързо го shutdown-aха, дори не успях да го тествам (аз не съм финална инкарнация все пак :D ). 



В допълнение на това имаме и Deep Fake, с нея, за пример, може да изтипосаш олигофрена Зукърбърг, публично да каже, че е влечугоподобен и а си махне горния слой човешка кожа. Яко а? Навсичкото отгоре е open source.


Другото забавно нещо е, че успяха да създадат “жив програмируем организъм”, който наричат просто “жив робот”.


Общо взето пътя към ада е осеян с добри намерения бих казал аз, но пък нека видим какво ще се случи, макар, че все лоши сценарии ми се въртят из главата, като например: “я ела да ти ударим една ваксина за коронавирус, от новите с живи роботи е”. По дяволите кой нормален би искал това нещо от неква си жаба да циркулира из вените му? Има ли такива, О да! В тоя ред на мисли – има ли по-тъпи парчета от тия дето си мислят, че ваксините са полезни? Буквално принцесата ще целува жабата с надеждата да се превърне в красивия принц.


AI - We have bugs!

Доста хора си мислят, че ИИ е нещо супер знаещо и невероятно умно, дори бог, това е глупост. ИИ си е чиста статистика, и все още е доста примитивен според мен. Наскоро един художник направи за смях google Maps програмата, зад която стоят поне 1000 инеженера и милиони линии сорс код, след като натовари в една количка 99 телефона и мина по некви главни булеварди. Ефекта - системата на гугъл показваше, че има задръствания. А човека дори не е tech guy, баси. Видео:


Технологии и финални инкарнации :)

Доста тъпо заглавие нали? Но е факт – ФИ не ползват технологии, защото нямат нужда от тях. A после ми ми вика “брат дай да се обадя от твоя телефон на Силвето, че тия по улиците не работят нещо” това e long story short. Според мен много хора живеят в заблудата, в която живеят и ФИ – да не ползват технологии щото това е за овцете и за ниските нива на инкарниране. Bulshit! Да не ползваш технологии в свят базиран изцяло на технологиите е тотална глупост. Да, зная, че технологиите вредят, но вредят на хората, които не знаят как да ги използват, изключвам имперското превъзходство на гугъл и фейсбуук от този контекст. И то не ги изпозваш, щото некви си там ФИ са ти казали така, ти нямаш директен импакт от това. “Мобилните телефони ми вредят на мозъка, така каза една ФИ, аз няма да си купя нов телефон и ще звъня от будките с фонокарта. Белким пък и успея да избягам от Матрицата през телефонната будка”. И да не ползваш мобилни телефони те пак ти вредят на мозъка, щото това е МРЕЖА. A ракията, която пиеш не вреди на мозъка и прочее нали? “Ама тя ФИ ми каза, че и wi-fi рутера ми вредял мнгоо на цялото тяло”. Спри го и сложи кабел, просто е, като едно време, или поне го спирай като спиш (но само ако спиш и не си полу ФИ). Истината е, че сме бомбардирани от толкова много сиглани и честоти, че буквално сме едно цяло с ЦЯЛОТО, всичко, което е. А това кога какво ще ви се случи зависи изцяло от това какви договори сте подписвали на времето (преди да слезете тук). Така, че тоя шит не е нищо друго освен – СТРАХ. Ся излиза, че и вашия приятел ФИ е страхливец ли? ДА, така излиза! Значи аз мога да плащам телефонни сметки, а ФИ не може щото е гъзар ли? Де’а тарикати. Най-култовите ленти, за които се сещам са базирани изцяло на технологии, няколко бързи имена: Тhe Matrix, Interception, Interstellar, Star Wars, Star Trek, Star Gate, Black Mirror, Terminator, Predator vs Alien и т.н.. Тук няма нищо друго освен технология и нас самите, дори идеята зад “опая” намеква, че трябва да знаем как да ФУНКЦИОНИРАМЕ тук в тази виртуална/симулирана/емулирана/аугментирана “омая”, избери си име. Както споменах и вчера - съвсем иронично, истинския свят, в който Нео "излиза" от Матрицата е просто още един слой от илюзията, създадена от нея. Един въпрос ме гложди от няколко дни: "какво се случва с тялото на Нео в "Матрицата", защо не го показват как умира там?" 





Едно американско семейство решило да заживее извън Системата, без технологии. Отишли в гората и си купили къща (до тук сюжета е сходен с The VVitch), заживяли щастливо за известно време. Системата обаче решила, че това е заплаха за нея, a тия са некви сатанисти/терористи. Отишли, намери ли ги и ги убили (а тук сюжета е сходен с всеки един американски екшън филм). Извода е прост – дори да не искаш да позлваш системните технологии, само да решат пак ще те терминират. В linux има една много яка команда за убиване на процес:

>~$ kill -9 process_id

“Ама той ФИ ми каза, че все пак с технологиите ме следят и знаят всичко за мен”. Така е, прав е тая ФИ, ама ти не прави секс пред смарт телевизора де, все пак продават и такива без камери. Те и без технологии пак знаят всичко за теб, могат да ти изровят боклуците от кофата за смет и да разберат много, а другото от любезни граждани, комшии-доносници и прочее, разбрахте идеята. "ФИ ми каза, че Асен Блатечки бил селски чалга идол, верно ли е?". Верно е.


Oткъс от диалога между Колдър (Вин Дизел) и Долан 37 (Фродо) във филма “Последния ловец на вещици”:

Долан 37: Ще се погрижа за новите ти кредитни карти, паспорт, нова самоличност.
Колдър: Тъкмо свикнах със старите.
Долан 37: Вече са остарели, сега имаме централна база данни, камери, смартфони, GPS, светът се променя.
Колдър: Само привидно.


Всички искат да са финалния Избран!

Един човек, гледал филма "Матрицата", от който толкова много се изкефил, че решил да овладее черното изкуствно на penetration-а (а.k.а. hacking). Минали години научил се той да хаква, започнал да прави сериозни золуми. Явно му се отдавало. Натрупал някой лев, но както всички нормални хора заопчнал да изнаглява и допуснал грешкa - създал  ransomware, които отвел системата при него. Малко преди да го осъдят, разследващия го попитал защо е решил да стане хакер и тоя му казал "реших да стана хакер след като гледах филма Матрицата, но тайно се надявах някой ден да ми звънне телефона и отсреща да е Морфей, уви това не се случи, явно е намерил по-добър от мен".

***

Прочел наш Ганьо 4-5 езотерични книги от съмнителни автори и вика "Ох, вече нямам търпение да умра!"

С това исках да алюзирам идеята, че не става както си го мислят повечето хора на тая планета – 5-6 книги и си готов, вече знаеш как да следваш всичко/всеки.

Well, реалността е малко по-различна...


А не са ли базирани множество религии и учения точно на този принцип, че тук треа ти е през кура какво правиш, а там горе, там горе ще ти дадат всичко което искаш тук – от голи жени до дрога. Тоест старай се да бъдеш уникално тъп, и няма грижи, което според мен е пълна лъжа. Всичко, което ще постигнат подръжниците на този модел е – REPEAT! Ефекта ще е същия както във филма “Edge of tomorrow”.






И накрая да се поебаваме малко с китайците, че се спукаха да ядат прилепи и мишки тия. После ходи да четеш китайски дзен мъдрости, като ги знаеш тия к’во нагъват.



А малко след края да пусна и нещо по-scary за бубонната чума, идваща отново от тоя регион




Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet