Връзката между "Макгаивър" и "Stargate: SG-1"

Специално за истинските фенове на сериала "Stargate: SG-1", разбира се това важи и за тези, които почитат "Макгаивър" :) 

Maкгаивър пред stargate :)


Макгайвър“ и „Старгейт: SG-1” са два от най-известните сериали, рекордьори по епизоди - „Макгайвър“ с 7 сезона и общо 139 епизода, а „Старгейт: SG-1” съответно с 10 сезона и 236 епизода, плюс два игрални филма („Кивота на истината“ и „Континуум“). Макар, че единия е приключенски екшън, а другия в сферата на sci-fi, те имат много общи неща. Най-очевадното е, че Ричърд Дийн Андерсън е звездата и в двете продукции, но това не е всичко. Снимките и на двата сериала се правени предимно в Ванкувър, Британска Колумбия и Канада. Ето актьорите, които играят и в двата сериала:



Дон С. Дейвис, митичния генерал Хамънд, ръководителя на проект „Старгейт“, той също играе и дубльор на характера Пийт Тортън, главния във „Макгайвър“ (Дейна Елкар).



Кристофър Джъдж – Тийл'к в сериала „SG-1”. Доста преди това той се появява във „Макгайвър“ в епизода „Живей и се учи“, 5ти сезон. Там той играе Дерън – гимназиален футболист.

Oткъс от епизода:

Целият епизод: тук


Eто и едно интервю на Кристофър от 2012:




****



Дан Шиа е дубльор на полк. Джак О'нийл и „SG-1“ играе като сержант Сайлър. В „Макгайвър“ има две участия като шофьор на ван и велосипедист, освен това е и „технически консултант пo хокеи“ на самия сериал.






Питър Уйлямс – които изиграя ролята на един от най-дълго преследваните врагове - Aпофис, имаше и малка роля като видео редактор с име Мо в епизода „Collision Course” от 4ти сезон.






Бил Доу, които в „Старгейт: SG-1” се изявява като несръчния д-р Бил Лии. В „Макгайвър“ има две несвързани роли, едната от които е на офицер на име Данко.






Гари Чалк по-известен като руския полковник Чеков в „Старгейт: SG-1”, прави четири участия в „Макгайвър“ - два пъти като детектив Суини, един път като сержант Харолд Грей и веднъж като Тони Елис.




Дори един от Орайските приори – Дъг Ейбрахамс – е направил своя „път“ към „SG-1” с една роля в „Макгайвър“ като NSA Агента Робърт Келхъм.




Преди лъжите, измамите и конспирациите като полк. Франк Симънг от NID, Джон Де Ланси играе подобна роля като измамник и дилър на оръжия в „Макгайвър“ ( а и му приляга :) ).




Матю Уолкър играе ролята на Мерлин в сезони 9 и 10 на „Старгейт: SG-1”. В „Макгайвър“ имаше кратка изява като мъж от Швейцария.




В „SG-1” Гарвин Санфорд играе толанеца Нарим. В „Макгайвър“ има две изяви – едната от които е като революционния лидер Рафаел.




Франсоа Чау е по-добре познат от участието си в „Lost” (Изгубени, д-р Пиер Чанг). В „SG-1” той играе китайски посланик, а в „Макгайвър“ е лошото момче от Чайнатаун.






И така продължаваме отново със толанската раса: Мари Стилин, която играеше поддържаща роля в „Старгейт: SG-1” като върховния канцлер на толанците – Треивъл. В епизод от „Макгайвър“ тя има роля като Реичъл, която е помощник на църковен водач.








Робин Моузли – в „Макгайвър“ направи няколко изяви като съседа на Макгайвър – Уилт Боузър. В „Старгейт: SG-1” той играе археолога Малакай, които се опитва да спаси своята любима, като връща времето назад в епизода „Прозорец на възможностите“ (един от любимите ми епизоди). В друга роля, той се появява като д-р Реимър, които е инфектиран от паразит, предизвикващ сън. („Морфей“, 10 сезон).






И това разбира се не е пълния списък, това са някой от по-запомнящите се герои на „SG-1”. Другото съвпадение е, че дори има и няколко епизода и в двата сериала, които са със едни и същи имена: „The Enemy Within“, „Last Stand“ и „The Road Not Taken“. И за финал нека завършим с една снимка на Ричърд Дийн Андерсън като полковник О'нийл и Макгайвър.


Източник: chadone.com




Stargate SG-1: Unleashed тийзър трейлър:



Aко ви се намира Аndroid или iOS базирано устройство може да си поиграете на "SG-1: unleashed" , където ще трябва да унищожите гоа'улда Секмет, enjoy (за сега кракната версия предлага 3 епизода на играта). А и междудругото не чакайте нищо ново от MGM, новите филми по-които уж ще работят се оказва, че ще бъдат едно към едно със старите - демек римейк :)

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet