"Vantablack" - по-черно от черното. Проект "Хеликс"

Пуритани, готи, авангардни художници, поети и модната икона Коко Шанел видяха в него нещо много специално. Сега черното, най-енигматичния цвят се превръща в още по-тъмен и загадъчен.

Британска компания е произвела „странен, непознат“ (в оригиналната статията е "strange, alien", последното което също значи „извънземен“) материал, които е толкова черен, че почти абсорбира цялата попаднала върху него светлина (99,6%), това е и нов световен рекорд. 

Да гледаш това „супер черно“ покритие, изработено от въглеродни нанотръби – всяка 10 000 пъти по-тънка от човешкия косъм си е доста странно преживяване. То е толкова тъмно, че човешкото око не може да разбере какво вижда. Форми и контури се губят, като не остава нищо освен една очевидна пропаст. 

Ако Шанел бе използвал материала за да изработи една от малките си черни рокли, то главата и крайниците на моделката биха „плавали“ странно около роклята, приличаща на черна дупка.

В действителност приложенията на материала са доста по-сериозни (познайте къде?), те позволяват на астрономическите камери, телескопи и инфрачервени системи за сканиране да работят по-ефективно. Военните също използват материала за свои цели, които е създаден от Surrey Nano Systems (Англия), но подробности по тази тема НЕ СА ПОЗВЛЕНИ да се дискутират.

Материала от нанотръби е наречен „Vantablack” (отново и отново: "V"), той е „отгледан“ върху листи алуминиево фолио. Докато листовете могат да се намачкат на миниатюрни хълмове и долини, този пейзаж изчезва върху областите покрити с фотоматериала.

Видео:



Може да очаквайте да видите някакви хълмчета, но всичко което ще видите ....това е като черна дупка, там няма нищо. Той просто изглежда толкова странно“ споделя Бен Иенсен, главния технически ръководител на фирмата.

Запитан за това дали е възможно от този материал да се направи облекло тип малка черна рокля, Иенсен казва, че това ще бъде „много скъпо“ удоволствие, според него цената на материала все още е един от главните проблеми. „Ще загубим всички черти на роклята, то просто ще изглежда като нещо, което минава през теб“ допълва още той.

Vantablack”която е описана в списанието „Оptics Express” ще бъде пусната на тазгодишното изложение (19-20 юли, 2014) по аерокосмически технологии - „Farnborough International Airshow“.

Практическите приложения на материала включват калибрирането на камери, използвани за да направят снимки на най-старите обекти във Вселената. Това става като камерата се насочи към нещо което е възможно най-черно. 

Vantablack” може също да засича „практически неоткриваемите нива на изпускане на газ и частични отлагания“, които могат да замърсят изображенията при по-чувствителните системи за заснемане. Материала провежда топлината 7.5 пъти по-добре от медта и има 10 пъти повече якост от стоманата.

Стивън Уестленд, професор по наука за цветовете и технологии в Университета в Лийдс казва , че традиционното ЧЕРНО е всъщност ЦВЯТ НА СВЕТЛИНАТА и учените се натискат да препишат НЕЗЕМНИ качества на този материал.

Много хора мислят, че черното е липсата на светлина, не съм съгласен с това твърдение. Освен ако не гледате в черна дупка, никой не може в действителност да види нещо, което няма (не излъчва) светлина“ казва професора. „Тези нови материали, те са прекалено черни за това което можем да поемем, почти толкова близо до представите ни за черната дупка“.



източник: www.independent.co.uk



SPCTTR: Не твърдя, че съм специалист по преводи, но това което прочетох на английски (твърдението на професора) беше „Stephen Westland....said traditional black was actually a colour of light and scientists were now pushing it to something out of this world“. Явно не е ходил пича на премиерата на „Тор: Света на мрака“ и няма как да знае за някои неземни черни неща. Всъщност това е много ама много добра синхронизация със твърденията на няколко души, отвличани от братята извънземни, че „слънцето е черно“, нещо, което наскоро прочетох в тази статия. Нацистите са знаели за това, иначе нямаше да се кръщават с имена като „Империята на черното слънце“ визирайки самите себе си, явно английската империя е продължила дейността им в сегашно време. Не случайно идеята за супер войника и трансхуманизма датира още от WW2, че може и по-рано!

Каква е първата асоциация, която човек може да направи когато чуе: Англия, нанотехнологии, корпорации замесени с военни, НАСА и нещо АДСКИ черно? - Черното масло!!!

Ето една новина озаглавена „Супер черно нано покритие се тества за пръв път в космоса“, публикувана на официалния сайт на НАСА на 12.08.2014.

Само можем да гадаем за долния аспекта на хексаграмата - „земната триграма“, тоест скритото, неофициално използване на този черен материал. Нека ви предложа една добра визуална представа на това което (вероятно) се случва, тя се казва просто „Helix”!


„Проект Хеликс”


"Ако си играш на Бог, ще платиш цената!"



Не, не става дума за някакъв нов супер секретен проект на правителството, а за сериал, които според мен е един от най-описателните по темата за черното масло. Освен, че го превеждат като „Проект Хеликс“ самото име (helix) буквално преведено означава и „спирала“ (аспект от ДНK, човешкото се състои от 2 спирали). Продуценти на сериала са и същите, които продуцират „Досиетата Х“, „Изгубени“ и филма „Контакт“, за първите два предполагам сте на ясно, че там черното масло присъства доста. В „Досиетата Х“ то е наричано „Чистота“, „Черно масло“ и „Черен рак“. В „Изгубени“ преобладава като черен пушек, което алюзира неговата етерна форма. 

Черно масло и/или черно слънце?
Накратко „Helix” e eдин добре направен трилър с елементи на ужаси. Главното действие се развива не къде да е, а на самата Антарктика (за работа с тази субстанция е предпочитано температурите да са ниски, именно и това се вижда в самия сериал), където група от едни от най-добрите учени е изпратена да разследва потенциална болестна епидемия причинена от вирус наричан „Narvic B” (черното масло, има и предходен вариант наричан – "Narvic A", които е по-слаб и не съдържа необходимият компонент). Учените са вкарани в база под земята, където се помещава „Арктик био систъмс“, дъщерна на „Илариа Корпореишън“. Там под земята контрола върху вируса е излязъл извън контрол и нашите хора трябва да установят как да се справят с него, защото това което може да се случи е нещо с апокалиптични последици. Случайно доста хора, работещи за „Арктик био систъмс“ намират смъртта си там отдолу, причинена от този вирус, нещо доста сходно със съдбата на 20 и косур учени от „Маркони eлектроник систъмс“. Гледайте този сериал задължително, той ще отговори на множество актуални въпроси по самата тема (примерно за лудостта "Ебола" и не само). За сега са заснети само 13 епизода, които се явяват и първи сезон на сериала, но до колкото установих, през 2015 януари ще има излъчване на втори сезон, пак от 13 епизода, което аз лично ще очаквам с нетърпение. Последния епизод свършва с доста неочакван край....... само ще подскажа, че ръководителите на „Илария Корпореишън“ живеят по няколко хиляди години и не на последно място: „бог да пази Кралицата!“. 


Упсс! Щях да забравя, гледайте (ако не сте) преди това „Z световна война“ за да си обясните: как всъщност се появяват зомбитата и дали заразата довела до това е произволно събитие.



PS: много интересно съвпадение е следното: едни от най-добре продаваните моторни масла на петролната компания "Shell" (може да го четете и като S-hell, like hell-o-ween - по случай наближаващия жалък празник) се казва „Helix” - Shell Helix – моторно масло с това име е меко казано психиращо :)







Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Скополамин - Краля на контрола върху съзнанието (update 15.11.14)