Stargate в Перу и магнитно-хармоничен резонанс [взаимовръзка]



Основна статия: Stargare в Перу....

Припомням: „Преди почти 20 години инструкторът по скално катерене Луис Делгадо се отправил в околностите на перуанския град Пуно в търсене на нови маршрути за алпинистките групи. Регионът Пуно е истински рай за туристите – високопланинското езеро Титикака, руини на инкски градове, великолепна природа. На 35 км от Пуно Делгадо попаднал на странно изкуствено съоръжение. То е разположено на височина около 4000 метра между езерото Титикака и боливийската граница и представлява идеално гладка отсечена скала. На нея ясно се виждат два вертикални прореза и ниша между тях. Отдалече това ръкотворно чудо много прилича на обикновена врата, само че изсечена в гранит. А вдлъбнатината в централната ниша изглежда точно като гигантска ключалка.

Входа изглежда по този начин и както се вижда с просто око е „вкаменен“. Ако не е налична някаква технология, която да го трансформира във друго състояние той би бил неизползваем (нещо в което имам съмнения, по-вероятно това да е защитен механизъм):




Контролиран магнитен хармоничeн резонанс“ това беше термина на който се натъкнах във една от сериите (S05E10) на любимия ми „Stargate Atlantis”. Веднага след това ми „прещрака“, че вероятно то би бил много удачен метод за прикриване примерно на нещо такова като на „божествената“ врата в Перу (на доста други места из планетата има подобни „вкаменени“ и привидно непроходими врати, просто stargate в Перу ми е под ръка като за пример). Та във въпросната серия на гости на „атлантите“ идва д-р Даниел Джаксън, които има информация, че в самата Атлантида (съзвездие „Пегас“) има тайна лаборатория и съответно входа към нея е скрит. За доста кратко време д-р Джаксън в компанията на д-р Родни Маккей (къде са фанфарите и барабаните?) разкриват загадката. Става дума за врата която привидно е твърда и непреходна, но след определен звуков тон тя променя своята конфигурация, т.е. става проходима. Ето какво казва д-р Маккей на д-р Джаксън по тоя въпрос:


Маккей: Това е контролиран магнитен хармоничeн резонанс.
Джаксън: Какво?
Маккей: Явно Тесла е бил близо до нещо преди Едисон да разбие лабораторията му.
Джаксън: За какво говориш?
Маккей: Стената е специално създадена, за да се дестабилизира при сблъсък с определена хармонична резонантност. Затова са били нотите. А магнетичните свойства на частиците не позволяват на вратата да се срине, страхотен начин да скриеш врата, защото ако очакваш да се отвори врата, никой няма да я намери. Като холограма, но по-добре, защото е стабилна маса, докато не се възпроизведат нотите.
Джаксън: Значи можеше просто да ми кажеш да мина през вратата?
Маккей: Можех, да.
Джаксън: Да, ясно. Къде сме, по дяволите?
Маккей: Тайната лаборатория на Янус.

Потърсих информация по темата в интернет но не успях да намеря подобаващо инфо точно с този search “таг“. Предполагам, че това физично явление е познато под друго име, или вероятно се съдържа във материали, които не са описани в интернет (доста често срещано явление).

PS: Навярно за някой това да изложа разговор между двама герои от измислен сериал като доказателство ще им се стори меко казано смешно, но уви такива са нещата: които иска да се смее, които иска да вярва, живеем в планета на свободен избор. Реално всичко, което ви се пробутва като „истина“ си е една добре планирана лъжа, така, че няма какво да губите :)

PS2: Между другото доста от термините и теориите за които са говорили във въпросния сериал съм ги проверявал и съм се учудвал, че те настина съществуват като понятия във съвременната физика.

PS3: Не пробвайте това у дома си – да минавате през стени на фона на брутален death metal!

PS4: излезе скоро ЦЪК :))

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Еnter the VʘID

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet