Противоречията и Аза






Ние се вкопчваме в собствената си гледна точка, сякаш всичко зависи от нея. И въпреки това нашите виждания нямат никаква установеност; също както сезоните те постоянно отминават“

- Джуандзъ


Това беше вместо все така трудния увод, и като се замисля, увода е като „закачането“, а това е точно като примката за зайци – тя съществува, както казва Джуандзъ, за да хванеш заека с нея, а веднъж щом го хванеш, можеш да забравиш за примката. Думите, съществуват заради смисъла им, веднъж щом си уловил смисъла, можеш да забравиш за думите. Но тук следва въпроса „къде може да намеря такъв човек, който е забравил думите за да си поговорим?“. И тъй като няма да намеря, то ще си поговорим за думите, а дали това ще има някакво значение, зависи изцяло от наблюдателя (да, точно ти дето се пулиш на белия екран и се чудиш какво ли пък иска да каже тоя дето е писал това, дето го четеш СЯ [съкратено от „сега“]), който може да види различно събитие според това, каквото си е наумил. Затова и за едни хора сме готини а други ни ненавиждат, особено онази последната дето се обиждаше от aliases на мъжки полов орган и се наложи да похапне един BANana, сори не е лично, разбирам, че всеки има нуждата от омраза. Дори и най-светите религиозници мразят нещо там някъде под земята с червена кожа, опашка и рога .. хахаха. А дали будистките монаси мразят? Изглежда, че не, но никой не знае какво им е в главата. Убеден съм, че мразят, няма начин да не мразят нещо...



Всъщност наблюдателя си избира дали ще си прав/крив/седнал/легнал, независимо от това, какво правиш точно ей СЯ. Нали в крайна сметка не излиза, че всичко, което правиш е супер безсмислено? Не! Смислено е, но оня ще види собствения си смисъл в твоето (без)действие, което (както и самото творение) не знаем дали е cool или е нещо от тип „мега зле“, затова можем да го предефинираме като неутрално, което може да заеме каквато си иска форма, според нуждите на наблюдателя. Толкова за него, нека държим нещата чисти и прости, света ни е претъпкан от ненужни термини и сложности и така като гледам, това продължава, но както се изразих по-горе това за мен не е от значение, защото аз ще видя променливата на това, което ме интересува.

Още едно нерафинирано наблюдение: Абе хора вие само за секс ли мислите бе? Кой к'во ви ги говори, накрая всички го увъртате край секса. Ама к'во се чудя, то всичко май край него се върти.... Огъня не е просто огън, той е символ за светлина, а когато се смеси с черната царевица се получава „черния огън“. Сега започнах да прозрявам в дълбочина смисъла на това, няма да пояснявам, че това не трябва да се тълкува като нещо „едносмислено“! Разбирам, че явно ни е дадена само една рецепта, тази как да правим черен огън... та и за това за секс само ни избива да говорим, искаме да създаваме да правим некви неща, ние сме ТВОРЦИ по дяволите, ама не практикуваме някакъв занаят и всичко, което ни остава е правенето на секс, във всичките му АНАЛози ... с огън и черна царевица ще направиш само черния огън, друго не става. СЯ не се плашете, просто разсъждавам :)
Секса и децата били цел в живота на човека“ - не подценявам това, но просто ще преповторя, че целта на една ферма е да има повече и повече живи същества, та – нормално е да си го помислиш, че това е смисъла на жалкия ти живот. Пари, жена, къща и кола иииии ... направи си текст за песен, и я дай на някой тенор да я изцвили! Т`ва е – хванахме бика за големите топки!
Но всичко е толкова противоречиво, тъкмо се хванеш нещо и бам! То вече не е смисъла! Друго е смисъла, погваш него и така до безкрая. Някой се спират и се оглеждат, други продължават без грам поука от предходната им глупост. Всичко е толкова противоречиво, че каквото и да ви напиша то ще бъде супер глупост и супер вярно в даден момент +- други моменти, което не е особено cool, и клони към пълния абсурд и противоречие. Класика в жанра – искате да се убедите, че нещо е супер полезно, пишете в търсачката „полезен ли е синия камък за камъни в бъбреците“ и ви излизат статии в които „синия камък“ (мисля, че се наричаше „меден сулфат“) е обожествен от вещи в бранша и се оказва, че е супер полезен за консумация, а вие сте поредния глупак, живял в заблуда за скритите лечебни качества на този син камък. Но как сте живели без синия камък, хем е евтин, хем се намира лесно и лекува камъни в бъбреците! Едва ли можете да се наречете нормален човек, щом не сте знаели за благата от синия камък, нищо, че пръскат лозите и ябъкловите дръвчета с него. Следва лошата част, след година-две достигате до страница 2-ра на гугълската търсачка и там виждате малка статийка, която е категорична на 100%, че „синия камък е отрова за човека“, тогава живота ви минава на лента... но как? Та нали беше супер полезно, как го допуснах сам да се тровя със синия камък, къде ми бе акъла?
Истината е, че ние сами се тровим, къде физически, къде психически - holly shit, mother of all evil - „Despacito“ e психическа отрова, моля дръжте я надалеч от ушите си! Да, това означава, че не трябва да се качвате при бакшиши, в трамвая, метро, да не ходите по заведения за масово изтравяне, дори не е препоръчително да живеете в блок, тип пчелен кошер, защото разлигавеното подрастващо дете на комшията-телеманиак редовно ще си пуска топ-мега-поп хитовете на радио „убий пъпчивия тийн с кофти музика СЯ“. Но нека се върнем на страница втора на търсачката на гугъл, знаете ли, че това е перфектното място, където може да бъде скрит труп, защото шанса средностатистическия потребител да попадне там е нищожен, случая със синия камък е показателен, макар, че по-горе казах, че всяка информация е противоречива сама по себе си. Абе аз зная ли изобщо какво пиша понякога? Не, не зная, точно за това го и пиша – за да разбера и аз самия. Всичко излиза на момента – СЯ.

Добри новини! Вече има софтуер, който може да компресира 1 гигабайт до 1 мегабайт, това го можем и ние, тези дето пишем, ей тия 2-3 странички текст са толкова силно компресирани, че на места изглежда, че няма никакъв смисъл. За наблюдателния читател това, може да е репер, че заглавието няма нищо общо с текста, и това ще бъде неговата грешка, защо след като е уловил шибания заек още държи примката? А наблюдател уж :)

Всички търсим само смисъла и нищо друго, това е като да се фокусираш в материята, която де факто е празно пространство, смисъла е изграден от празнота - безсмислие (образно казано). Никой не търси нещо безсмислено, а иначе повече хора са царе на безсмислените спорове/разговори/диалози. Сигурен съм, че само със себе си може да проведеш що-годе смислен диалог (не, не е монолог, въпреки, че си сам и изглежда, че си говориш сам, това не е така, щом си задаваш въпроси и си отговаряш значи е диалог, монолог щеше да е ако никой не ти отговаряше, а това не е така и е доста смислено ако се замислиш). Следващия път преди да попитате някой дали това или онова е добре/зле за вас първо се попитайте сами ... уверявам ви, че ще получите отговора, който търсите. Другия метод е за момент да блокирате мисловната дейност и да направите избор... и това работи на 100% и е безплатно. А постоянно ни намекват, че трябва да си плащаме за 100% работещите неща. Те ако работеха на 100% никой нямаше да ни ги продава. Но защо пък да не направят някои лев от глупостта ни?

Всъщност исках за говоря за противоречията като цяло, но явно съм попаднал в смесен поток и няма как да филтрирам данните. И в крайна сметка защо да го правя, та нефилтрираното пиво е 1000 пъти по-добро от филтрираното. Един истински ценител знае това. Ще дам пример със себе си. И така: '0 day' на блога ми, започвам да пиша некви материали, после си правя фейсбук страница и пиша ежедневно некви неща в нея. От началото до сега физически са минали 3 години и половина и няма как да не съм си противоречил през това време, няма как някои от вас, читателите, да не сте си казвали „тоя пък до оня ден дрънкаше едно, СЯ друга песен запя“ и т.н. и т.н. (в сфeрата на вероятностите драгия читател може и да не помни какво е закуслил сутринта, но с удоволствие би си припомнил какво е написал някой си там „Ганьо“, някъде из интернет). Много си мислех дали това е cool или е нещо мега зле ... И според мен си е точно това, което трябва да е, точно шибаното self-противоречие означава, че не тъпчеш на едно място. Знаете ли който тъпче на едно място, че потъва като във плаващи пясъци в собствения си bullshit, а после дори и голяма златна лопата не може да го „отрине“, нека онагледя:



Да, лопата на д-р Джакоби е златиста, но не е вълшебна! Все пак е доста показателно, че сам трябва да се отровиш от собствените си лайна, което е висш езотерично-лайнян, но верен принцип. „Грешката“ в случая е, че: SpectatorBg или там какъвто е тоя, е казал нещо преди 3 години, сега казва нещо което противоречи малко или много на това, ума на драгия читател не вижда времевата разлика, но успява да види явното противоречие, СЯ питам ви аз: няма ли ума да отебе времевия прозорец и да заключи, че „по дяволите това е едно шибано противоречие, следователно тоя пич е зле, не става, спирам да го чета“. Ума не вижда линейното време, ума вижда това, което иска да види... в случая шибаното противоречие. Нима ума смята, че Аз ще стоя 3 години и половина на едно и също мнение и ще продължавам да затъвам във собствените си лайна? No fuckin way! Ако никога не си си противоречил, честито – намираш се в лайнян цикъл. Нека да вземем за пример нещо от английската класика – Дейвид Айк, кой не е чувал за него? Този човек хвана една идея, написа няколко книги и до ден днешен не излезе и не си попротиворечи поне малко за нещо, което е казал. Разбирате ли, че този човек е затънал до шията в собствените си лайна и 1000 лопати да имаше и 100 ръце пак не би могъл да се отрови. Ами другия класик – VigilantCitizen, за него си мисля, че още 100 години може да цикли в темата за контрола върху ума и пак нищо. Убеден съм, че този човек е неспособен да си противоречи... цикъл, ступор, кристализация и емоционална смърт. Това не може да е нещо, което идва от потока, където всичко е движещо се и изпълнено с живот и енергия. Дано сте ме разбрали какво съм искал да кажа, защото е кофти за теб като личност да установиш, че затъваш в лайняни пясъци, само заради една глупава идея, за която си се хванал като удавник за сламка. Спомни си - върви като поток с онова, което се случва и остави ума си свободен от bullshits!
И друго: ако човек сам плува и празна лодка се блъсне в него, той няма да се разгневи, но ако лодката управлява друг човек, то тогава ще му се разкрещи да внимава къде кара... И ако сега възкликнеш „Уау!“ и нищо друго, да знаеш, че това е сигурна индикация за липса богат речник :)

Общо взето това исках да кажа, и тъй като не ми идва нищо друго на ум е време да спирам с писането...

Dig yourself out of the shit – $29,99!


Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Ранните експерименти с LSD в комунистическа България