Публикации

Показват се публикации от октомври, 2015

Окултната библиотека на Джон Дий

Изображение
Джон Дий (1527-1609) е една от най-загадъчните фигури, живели през епохата на кралица Елизабет I. Той е учен и алхимик и оглавява огромна библиотека, съдържаща в себе си колекция от множество алхимични и окултни текстове (част от тях са негово творчество). Една от най-големите през Елизабетинска Англия, тази библиотека потъва в забвение след смъртта на Дий. Въпреки това над 100 оцелели тома бяха подарени на Кралския Колеж на Лекарите в Лондон, които през Януари 2016 ще организират експозиция, наречена „ Ученик, придворен и магьосник: изгубената библиотека на Джон Дий ”.

Brilliant words you didn’t know you needed

Изображение
Това е "Пакет" от думи, които някой от вас могат да интегрират в своя речник. Много от тях са просто EGLAF , особено на английски език (ето току-що направих пряка демонстрация). Написах това изречение с грешка, която редактирах, но явно днес не съм UNKEYBOARDINATED . Хубаво е да допускате грешки, но не бъдете вечния ЕRRORIST . Питайте винаги, но не се превръщайте в поредния  ASKHOLE .  MASTRURDATING -ирайте, това е нещо много добро. В тоя ред на мисли: показвам среден пръст на всички АМBITCHOUS, EGLAF AMBICHIOUS ! Повечето идеи в един по-късен етап стават EPIPHANOT . Избягвайте всички NONVERSATIONS и никога не се учете по метода на ENLIGHTENING ! Има само една Вселена - твоята YOUNIVERSE !

Съществуването на "Кухата Земя" според амазонското племе макуши

Изображение
Макуши (на португалски още „макухи”) са местни хора, обитаващи граничните райони на Южна Гвиана, намираща в северната част на Бразилия, в щата Рорайма и източната част на Венецуела.

Ordo ab Chao

Изображение
Вие сте в Ред, вие се намирате в Ред. Първото сочи, че ще сте напълно адекватен за да функционирате в социумната среда, второ пък показва, че този социум е вид Ред (рамка), в който властват определени (предварително дефинирани) правила. Когато се движиш по правилата ти общо взето си считан за Редови гражданин, ти си „изправен” (еректус). Реда не вижда в теб никаква заплаха, термини като „не в ред”, „не в час” и „ненормален” са излишни.

Що е "Predictive Policing"?

Изображение
" Predictive Policing " е метод, който се използва от законодателните органи, даващ им възможност да предвидят и анализират бъдещи криминални дейности. " Predictive Policing "  се разделя на четири основни категории:  • методи за предсказване на престъпления • методи за предсказване на бъдещите нарушители на закона • методи за предсказване на идентичността на бъдещия извършител на престъпление • методи за предсказване на бъдещи жертви на дадено престъпление