Aлън Уотс: Социума е измама, поемете контрол върху живота си!



Алън Уотс е английски философ, писател и оратор, най-добре познат като интерпретатор и популяризатор на източната философия за западната аудитория. Той разсъждава за абсурдността на съвременния живот и повдига много въпроси за това как си позволяваме да бъдем толкова лесно манипулируеми и принуждавани да поддържаме такова плитко ниво на съществуване, заобиколени от неефективни ценности.


Уотс отнася сегашното състояние на социална индоктринация у децата като вид обществена пробация, която ни втълпява, че след като дойдем на този свят сме недостойни за него. За това ние трябва да се доказваме пред родители, учители и обществото като цяло. В което повечето са заслепени от фалшиви стандарти, които ги поставят в кутия, където най-високите цели в живота са придобиването на власт, пари и социално възприемане, вероятно това се нарича „цивилизация на пробация“.



Разбиранията ни за това какво е съзнанието и това какво сме ние са тотално погубени в аналите на нашето съвремие. Много хора не са наясно за нефизическия си аспект, който анимира тялото и ума (Висшия Аз). Живеейки във свят на един безкраен лабиринт, целящ да им отвлече вниманието, травматизиране и изкуствено наложен недостиг. На кой му остава време за да започне да дълбае навътре в себе си, за да отключи своите лични тайни на съществуване, което се пропива през целия му живот? Това ли е отговора на този фундаментален въпрос: Кой съм аз? Който някога ще потърсим след като изградим своя храм на знание, изчиствайки ограниченията и егоистичните желания на уловения в собствената си клетка ум.

Избора да познаваш себе си ще превърне безсмислената надпревара, в която повечето хора се намират, и ще „отключи“ вечната искра и блаженството от самото преживяване, които на свои ред ще затъмнят всички материалистични цели. И именно това е тази трансцеденталност, която е скрита във всяко едно същество, независимо от неговата етническа и културна принадлежност или социален статус. Това кара нашите would-be контрольори да треперят от страх. Ако се отървем от това да гледаме повърхностно на нашата истинска цел в живота и това, което тя може да означава за нас и бъдещите ни поколения, ние никога вече няма да бъдем подвеждани да играем тази безкрайна Игра, в която съвременния живот се е превърнал.




"...Когато при нас на Земята дойде нов член – нашите деца, ние им казваме „Благодаря ви деца, как се чувствате, добре дошли при нас, ние играем Игра, която е по определени правила. Ние искаме да научите тези правила, за да знаете какво да правите тук. А когато разберете тези правила и вече станете големи, вие ще можете да измислите по-добри от тях"......

(част от видеото, което наистина си заслужава да бъде чуто, макар и на английски)



източник: Sitsshow.blogspot.com




Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet