Представата ви за Слънчевата система е грешна!


"Представата ми за ..... е много по-добра от представата ти!
 
- интерпретация на популярян  бг хип-хоп текст  :)


Представям ви една много интересна теория относно модела на Слънчевата система, която ще промени представите ви за него.

Аз както и повечето от вас вероятно са учили и виждали като малки как изглежда нашата Слънчева система:

Имаме едно слънце в центъра, около него са Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Условно те се въртят в прав ред около Слънцето.



Оказва се обаче, че модела за които сме учили като деца не е много правилен. Хората, които се грижат за това ние да знаем (о jesus, това май са хората, които се грижат ние да НЕ знаем) са пропуснали да споделят един ключов компонент: Слънцето се движи супер бързо – 70 000 километра в час (под движение имам предвид движение, а не въртене около оста си).

И така Слънцето се движи като комета (астероид, космически кораб и т.н.) и планетите се въртят край него привлечени от неговата гравитация (още гравитационен куршум) образувайки един прекрасен вортекс зад себе си. Toeст модела на движение на Слънчевата ни система не е ХЕЛИОЦЕНТРИЧЕН, той е СПИРАЛОВИДЕН!

SPCTTR: Мисля, че всъщност ни се представя 2D модел на нашата Слънчева система, а реално модела е във формат 3D, разбирате ли уловката? Ако визуализираш 3D модел (каквато е нашата плътност всъщност) като 2D, то и това ще се види – 2D, логично обяснение за досегашната версия за Слънчевата система, което не я прави ни най-малко грешна, просто ни е показана от тази „удобна“ перспектива. Както знаем, космичните закони не могат да бъдат „прескачани“ :)

За да онагледим казаното до тук, вижте видеото, което се явява един неконвенционален поглед на Слънчевата система, различен от този на стандартните "плоски" диаграми: 



Втора част на видеото: 




Източник: higherperspective.com

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet